Gülerce'ye göre kadına taciz 'münferit' bir olaymış

Gülerce'ye göre kadına taciz 'münferit' bir olaymış

Zaman Gazetesi Genel Müdürlüğü de yapan Star yazarı Hüseyin Gülerce, bugün yazdığı köşe yazısında son on gün içinde gerçekleşen olaylardan bazılarını kaleme alıp çeşitli yorumlarda bulundu.

Gülerce'nin "Refahyol’a yapılan AK Parti’ye tekrarlanıyor" başlıklı yazısında Hürriyet yazarı Ahmet Hakan'ı "Ben baştan beri söylüyorum. Fitne fücur denilince akla ilk gelen bu Ahmet Hakan olmalı…" sözleriyle hedef alıyor. "28 Şubat sürecini başlatan algı operasyonun bir benzerinin şu an sahnede olduğunu" iddia eden Gülerce "Refahyol hükümetine kurulan tezgâhın aynısı, aynı aktörler eliyle AK Parti için hazırlanıyor. Yine malum medya, yine aynı fitneci provokatörler…" diyor.

Geçtiğimiz günlerde Maçka Parkı’ndaki genç bir kadına, "Bu kıyafetle parka girmene izin vermem" diyerek saldıran özel güvenlik görevlisi hakkında soruşturma başlatılmış ve  açığa alınmıştı.

Gülerce'nin yazısı aynen şöyle;

Denilecek ki; "eh tamam, bir münferit olayla ilgili yapılması gereken yapılmış…” Ama öyle değil. İstanbul, Ankara ve İzmir’de “Kıyafetime Karışma” platformu devreye giriyor, 50-500 arasında kadınlar protesto gösterisi yapıyor. Sayıları az, çoğu CHP’li ama malum medyanın ilgisi çok büyük. Manşetlerde onlara yer veriliyor.

Sloganları arasında, Kılıçdaroğlu'nun yürüyüşündeki “Hak, hukuk, adalet…” var.

Bu ve benzeri müdahaleler neden büyütülüyor? Neden Cumhuriyet mitinglerini andıran gösteriler yapılıyor? Çünkü iktidarda AK Parti var ve “bu tarz müdahalelere Erdoğan fırsat veriyor, müsamaha gösteriyor, hatta koruyor” algısını bir daha pompalıyorlar. Ahmet Hakan Hürriyet’teki köşesinde aynen bunu ima ediyor. Aşağıda, iki yazısından alıntı yaparak göstereceğim.

CHP’nin başını çektiği ‘Hayır’ bloğunun ana gövdesi, bir münferit olaydan dolayı ayakta. “Ülkemizdeki son gelişmelere bir bütün olarak baktığımızda, hayatın her alanında bir din devleti referansı görüyoruz” diyorlar.