Gülmen ve Özakça’nın durumu kritikleşiyor

Gülmen ve Özakça’nın durumu kritikleşiyor

OHAL kapsamında çıkarılan KHK ile görevlerinden ihraç edilen ve açlık grevinin 76. Gününde tutuklanan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için ÇYDD, ‘İki İnsan Ölüyor! Duyuyor Musunuz?’ çağrısında bulundu.

ONURCAN UYGUR- YURT/ Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevlerinden ihraç edilen ve ‘İşimi geri istiyorum’ diyerek  başlattıkları açlık grevine başlayan  Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın sağlık durumu gün geçtikçe kötü gidiyor.  Ankara İnsan Hakları Anıtı önünde açlık grevinin 76. Gününde tutuklanan ve 90 günü geçen sürede 12 kilo kaybeden Gülmen ile 22 kilo kaybeden Özakça’nın sağlık durumları giderek kritikleşiyor.  

‘Ya Masumlar Ölüyorsa’

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, sağlık durumu her geçen gün kritikleşen Gülmen ve Özakça için serbest bırakılmaları için çağrıda bulundu. ÇYDD tarafından yapılan açıklamada, “ Muhalif olan, hak arayan binlerce insan PKK, DHKP-C, FETÖ… gibi değişik  terör örgütü üyesi veya sempatizanı oldukları konusunda delilsiz suçlamalarla gözaltına alınırken, gerçek suçlular ellerini kollarını sallayarak dolaşıyorken ya masumlar tutuklanıyorsa? Ya masumlar ölüyorsa? Vicdanlar nasıl dayanır?” diye çağrıda bulundu. 

OHAL Komisyonu Acil Karar Almalı

ÇYDD , “Sağlık durumlarının daha da kötüye gitmemesi için Gülmen ve Özakça’nın durumunun OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonu tarafından öncelikli olarak ele alınması gerekiyor”  diyerek, geç olmadan acil karar alınmalı çağrısını yineledi.