Gülsever'in isyanı yanıt buldu, zabıta Suriyelilere müdahale etti

Gülsever'in isyanı yanıt buldu, zabıta Suriyelilere müdahale etti

İstanbul Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri, akşam saatlerinde polis eşliğinde sahilde mangal yapan vatandaşlara valilik kararıyla operasyon düzenledi. Zabıta ekipleri, sadece mangal değil ateşle yanan semaver ve nargileleri de topladı. 

Bakırköylülerin Yeşilköy ve Avcılar sahillerinde Suriyelilere dönük rahatsızlığını YURT Gazetesi internet sitesinden duyurmuştu. Bakırköylülerin isyan etmesi sonucu Bakırköy Belediyesi Başkan Danışmanı Bahadır Gülsever bu rahatsızlıklara dönük YURT Gazetesine açıklama yaparak İBB'yi görve çağırmıştı. Bakırköylülerin ve Gülsever'in çağrısı karşılık buldu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri, Yeşilköy sahilinde polis eşliğinde mangal operasyonu yaptı.

Akşam saatlerinde sahil yolunda konuşlanan zabıta ekipleri, mangal yapan piknikçileri önce uyardı, ardından tek tek mangalları topladı. Bir kamyon mangal ve nargile toplandığı görüldü. Zaman zaman gergin anlar yaşandı. Mangalcılar zaman zaman zabıtalara direnince devreye polis ekipleri girdi. Yeşilköy'den Menekşe sahiline kadar nargileler, mangallar ve semaverler toplanarak belediyeye ait araçlara yüklendi. Yaklaşık 2 saat süren operasyon sonucunda Yeşilköy sahilindeki tüm mangallar toplandı. Polis, ayrıca yasak olan bölgede piknik yapan vatandaşlara uyarılarda bulundu. Operasyonda 1 kamyon dolusu mangal ve nargile toplandığı görüldü.

Bakırköy Belediyesi Başkan Danışmanı Bahadır Gülsever'in çağrısı şöyleydi: "Özellikle Yeşilköy ve Avcılar sahilinde yaşanan görsel anlamda bu sahil kenarlarında ki denize giren Suriyeli vatandaşların sıkıntıları bir devlet politikası sonucunda gelişmiştir. Herkesin bildiği üzere sahil kesimleri ve sahil şeridi İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne aittir. Buradan İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkililerine bir kez daha sesleniyorum. Lütfen sahil şeritlerini kontrol altına alın, bizim yetki alanımız olmamasına rağmen elimizden geldiği mücadeleyi veriyoruz. Fakat hukuken yapabileceklerimiz kısıtlı. Yetkililer derhal bir an önce bunun önlemini alsın. Vatandaşlarımız bu durumdan son derece rahatsız toplumda infiale yol açan bu konu derhal çözüme kavuşmalıdır".