Gülsün Bilgehan'dan 25 Kasım mesajı

Gülsün Bilgehan'dan 25 Kasım mesajı

CHP Ankara Milletvekili ve Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Kadına Karşı Şiddet Genel Raportörü Gülsün Bilgehan, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle açıklamalarda bulundu.

"Parlamenterler olarak, toplumsal cinsiyete dayalı şiddet mağdurlarının ihtiyaç duydukları desteği almalarını sağlamak bizim görevimiz" diyerek yerli ve yabancı meslektaşlarına çağrıda bulunan Bilgehan, "Dünyada her gün her sektörde kadınlara yönelik cinsel şiddet artıyor. Sıra Türkiye dâhil 47 ülkenin parlamentolarında kadına yönelik şiddet olaylarını gün yüzüne çıkarmaya geldi.” dedi.

AKPM Kadına Karşı Şiddet Genel Raportörü Bilgehan, Avrupa parlamentolarında kadına yönelik taciz, şiddet ve cinsiyetçilik konusunda Parlamentolar Arası Birlik (IPU) ve AKPM tarafından yürütülen ve Ocak 2018'de başlayacak tüm kadınlara yönelik taciz olaylarını inceleyecek bir araştırmanın hazırlıklarının tamamlandığını açıkladı.

"İstanbul Sözleşmesi Tek Adres" Vurgusu


AKPM Başkanı Stella Kyriakides'in "Kadınlara yönelik cinsel taciz, tecavüz ve aile içi istismar, kadın ve erkek arasında eşit olmayan bir güç ilişkisinin olduğu toplumların tarihten gelen bir kalıntısıdır. Utanç ve korkunun taraf değiştirmesinin zamanı gelmiştir" sözlerine destek verdiğini söyleyen Bilgehan, kadına karşı şiddetle bölgesel mücadelede tek adresin İstanbul Sözleşmesi olarak bilinen, "Kadına Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye Dair Avrupa Konseyi Sözleşmesi " olduğunu vurguladı.

AKPM Kadına Karşı Şiddet Genel Raportörü Gülsün Bilgehan "Bu çalışmanın parlamentolarımızdaki utanç bariyerlerinin kaldırılmasına ve mağdurların rehabilitasyon sürecine destek olacağını umut ediyorum. Bağlam, mekan veya fail ne/kim olursa olsun, 'Hayır, Hayır' demektir.."diyerek sözlerini noktaladı.