Bornova, Kılıçdaroğlu için meydanda

Bornova, Kılıçdaroğlu için meydanda

Geçtiğimiz hafta yaptıkları ilçe kongresinde tekrar CHP Bornova İlçe Başkanı seçilen Nevzat Kavalar, ilçe yönetimi ve partililer, yeni dönemin ilk toplantısı sonrası CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na destek verdi.

İlçe binasında yapılan toplantı sonrası Bornova Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Heykeli’ne çelenk koyan CHP Bornova ilçe Başkanı Nevzat Kavalar, sonrasında partililerle beraber açtığı pankart ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun arkasında oldukları söyledi.

ÖNCE YEREL SEÇİMLER

CHP Bornova İlçe Merkezi’nde partilerle buluşan Kavalar, yaptığı konuşmada kongre sürecini geride bıraktıklarını, artık tek yumruk olarak önce 2019 yerel seçimlerine, akabinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerine hazırlanacaklarını ifade etti. CHP’de parti içi demokrasi olduğunu, her zaman kıyasıya rekabet sonrası yeni başkanın arkasında birleşildiğini ifade eden Kavalar, “Şimdi artık hep beraber çalışma zamanı. Önümüzde önce yerel seçimler arkasından Cumhurbaşkanlığı seçimi var. Bu sebeple 2019 çok önemli bir yıl olacak Türkiye için. Önce yerel seçimlerde CHP bayrağını belediyelere dikeceğiz sonra Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden zaferle ayrılarak Türkiye’ye dayatılan bu başkanlık sisteminden tekrar parlamenter sisteme döneceğiz” dedi.

KADINLARA TEŞEKKÜR, KILIÇDAROĞLU’NA PANKARTLI DESTEK

Özellikle CHP Kadın Kolları’na teşekkür eden Kavalar, “Biz erkekler bir yere kadar vatandaşlarla temas kurabiliyoruz. Ancak kadınlarımız hane hane, kapı kapı dolaşarak evlere girerek CHP’nin programını anlatıyorlar. Onların bu partide emeği çok büyük” dedi. Bu süreçte azimle çalışmanın çok önemli olduğunu, AKP’nin ülkeyi getirdiği noktayı hep beraber gördüklerini ifade eden Kavalar, “Yetmezmiş gibi elinde belgesiz asla bir iddiada bulunmayan Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu hakkında bir sürü ithamda, tehditte bulunuyorlar, sürekli davalar açıyorlar. Başta CHP Bornova örgütü olmak üzere tüm CHP örgütü, genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun arkasındadır” diye konuştu.