Günlerdir gündemindeydi: Kılıçdaroğlu’nun başarısı

Günlerdir gündemindeydi: Kılıçdaroğlu’nun başarısı

Taşeron işçi düzenlemesi ile ilgili büyük önem taşıyan detaylar da KHK’da yer aldı. Konuyu gündeminde tutan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, taşeron işçilere, işçi kadrosu verilmesini ısrarla talep etmişti.

Taşeron işçilerin merakla beklediği kadro haberi için bir detay da bugün çıkan KHK ile açıklığa kavuştu. Taşeron işçilerin kadroya geçmesinde büyük önem taşıyan ayrıntı şu şekilde; OHAL kapsamındaki 696 sayılı KHK ile taşeron işçilerin sürekli işçi kadrosuna geçmesi, 4 Aralık 2017 itibarıyla çalıştırılmakta olanları kapsayacak. İşçiler, on gün içinde çalıştıkları idarenin hizmet alım sözleşmesinin yapıldığı birime, sürekli işçi kadrolarında istihdam edilmek üzere yazılı başvurabilecek. Kamu Kurumları’nda çalışan geçici personel 90 gün için de işe alınacak.

BAKAN SARIEROĞLU’NUN SON AÇIKLAMASI

900 bin çalışanın taleplerini karşılayacaklarını ifade eden Çalışma Sosyal Politikalar Bakanı Jülide Sarıeroğlu, “450 bin çalışanımızın tamamını ‘amasız-fakatsız’ direkt kadroya alıyoruz. Hiçbir şartımız da yok. Mevcutta emekçi kardeşlerimiz hangi işi yapıyorsa o işi yapmaya, aynı sendikalarda, sözleşmeye tabii olarak kadrolu işçi olarak devam edecekler. Kafalarında hiçbir soru işareti olmasın. İkinci düzenlememizi de mahalli idareler ve il özel idarelerle gerçekleştirdik. Belediye teşekküllerinde çalışan taşeron kardeşlerimizi, şirketi aradan çıkartıyoruz. İl özel idaredeki taşeronları da aradan çıkarıyoruz. Direkt daimi elemanı olarak kardeşlerimiz çalışmaya devam edecekler” demişti.

KILIÇDAROĞLU GÜNDEMDE TUTTU

‘Biz CHP olarak halkın, işçinin, emeklinin, emekçinin partisiyiz’ diyen CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, konuyu günlerdir gündemde tutuyordu. Bir milyonu aşkın taşeron işçinin gelecek güvencesi olmadığını belirten Kılıçdaroğlu, “Kadrolu işçi hangi haklara sahipse aynı haklara sahip olmaları gerekiyor. Taşeron işçilere işçi kadrosu verilmelidir” ifadelerini kullanmıştı.