Gürbüz Çapan, AKP'li Kadıoğlu'nun istifasını ilk kez değerlendirdi

Gürbüz Çapan, AKP'li Kadıoğlu'nun istifasını ilk kez değerlendirdi

Esenyurt'un AKP'li Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu'nun istifasını, Esenyurt'un kurucu belediye başkanı Gürbüz Çapan ilk kez YURT'a değerlendirdi.

Cihan GÜNER / YURT

İstanbul'un Esenyurt ilçesinin AKP'li Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu sağlık sorunlarını bahane göstererek istifa etti. Kadıoğlu'nun istifasını Esenyurt'un kurucu belediye başkanı Gürbüz Çapan ilk kez YURT'a değerlendirdi.

'HER ALANDA GECE GÜNDÜZ, ASLAN GİBİ ÇALIŞIYOR ÇOCUK'

"Seçimle gelen seçimle gitmelidir. Adamı mahkemeye göndermiyorsun haysiyeti ile oynuyorsun. İstifa ettirildi, ne yapmıştı da istifa ettirildi?" diye sordu. Çapan ironi yaparak şu açıklamay yaptı: Bir sürü laf... Arkasına ne yazsanız uyar. Burası Sovyetler Birliği mi? Necmi'de ne var? Turp gibi çocuk... Biz bilmiyor muyuz Necmi hasta mı değil mi? Her alanda, gece gündüz aslan gibi çalışıyor çocuk. Böyle haysiyetli bir adamın haysiyeti ile oynanır mı ya? Çoluğu var çocuğu var.

'İŞ HAYSİYET CELLATLIĞINA GİDİYOR'

"Bizim birinci ilkemiz seçimle gelen seçimle gitmelidir. Ahalinin güvenoyu verdiği bir adamı başka birinin keyfi davranışıyla istifa ettirilmesini doğru bulmuyoruz" diyen Çapan şöyle devam etti: 

İkinci husus ise; birinin eğer suçu varsa gidecek yer mahkemedir. Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Adamın bir suçu, kabahati varsa çıkarılacak yer mahkemedir. Arka kapıdan eve git diye bir anlayış olabilir mi? Bunların yaptığı bir lokantada yiyip içip arka kapıdan kaçmaya benziyor. Bunun doğru bulmuyorum. Suçu varsa mahkemeye gitsin suçu yoksa da... Baştaki zatın kimsenin haysiyetiyle oynaması gerekmiyor. Belediye başkanlarının çoluğu var, çocuğu var, torunu var torbası var. Demezler mi neden istifa ettirdiler seni? Ayıp değil mi? İş haysiyet cellatlığına gidiyor. Bizim düşüncemiz tavrımız bu... Hiçbir isim için düşüncemizden, tavrımızdan geri adım atmayız.

'PKK'LI İSE NEDEN ADAMI BIRAKTIN SEÇİME GİRDİ?'

Kürt belediye başkanları görevden alınırken de karşı çıktığını belirten Çapan "Kime yapılırsa yapılsın doğru bulmuyorum. Diyadin'de adam yolsuzluk yapmış olsa bile ne yapmış olabilir, ne kadar çalabilir? PKK'lı ise neden adamı bıraktın seçime girdi? Devlet sensin, istihbarat senin elinde... PKK'lı birinin Diyarbakır'da, Mardin'de Belediye Başkanı olması ne demek?" sorularını yöneltti.