Gürsel Tekin'den Başbakan'a sert cevap: Tecrübesini dikkate alacağız!

Gürsel Tekin'den Başbakan'a sert cevap: Tecrübesini dikkate alacağız!

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin 'Adalet Yürüyüşü'nün 13.gününde Düzce'de, Başbakan Yıldırım'ın "FETÖ ve PKK ile yol yürünmez" sözlerine karşı YURT Gazetesine konuşarak, "CHP tarihin hiçbir döneminde yaşa dışı örgütlerle ilişki kurmadı, kurmayacak" dedi.

AYŞEGÜL BAŞAR / YURT - CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin’in CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin 'Adalet Yürüyüşü'nün 13.gününde Düzce'de, Başbakan Binali Yıldırım'ın "FETÖ ve PKK ile yol yürünmez" sözlerini değerlendirdi. YURT Gazetesine konuşan Tekin, CHP'nin tarihinde hiç bir zaman yasa dışı örgütlerle ilişki kurmadığının altını çizerek, yürüyüşün milli olmamasıyla ilgili eleştirilere "Bu yürüyüş yüzde yüz millidir. Çünkü Adalet Yürüyüşü'nde kandırılanlar yoktur, hırsızlar yoktur, arsızlar yoktur, kupon araziciler yoktur, imar fırsatçıları yoktur" diyerek cevap verdi.

BAŞBAKAN'IN TECRÜBESİNİ DİKKATE ALACAĞIZ

Başbakan'ın açıklamasını değerlendiren Tekin,"Bugün Başbakan bir açıklama yaptı ve dedi ki, 'FETÖ ve PKK ile yol yürünmez'. Kendisine katılıyorum. CHP, tarihin hiçbir döneminde yaşa dışı örgütlerle ilişki kurmadı, kurmayacak. Başbakan'ın bu tecrübesini dikkate alacağız" dedi.

'BU YÜRÜYÜŞ YÜZDE YÜZ MİLLİDİR'

Yürüyüşün milli olmaması iddialarına sert cevap veren Tekin sözlerine şöyle devam etti: "Ayrıca "yürüyüş milli değil" tespitini de değerlendirmek istiyorum. Bu yürüyüş yüzde yüz millidir. Çünkü Adalet Yürüyüşü'nde kandırılanlar yoktur, hırsızlar yoktur, arsızlar yoktur, kupon araziciler yoktur, imar fırsatçıları yoktur. Bu yürüyüşte adalet isteyenler vardır, Türkiye sevdalıları vardır. Başbakan'ın birinci tespitini tecrübesine güvenerek dikkate alacağız. İkinci tespitini ise ne yazık ki değerlendirmeye bile gerek görmüyoruz".