Gürsel Tekin İstanbul'u karış karış geziyor...

Gürsel Tekin İstanbul'u karış karış geziyor...

İsmi, CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adayları arasında geçen CHP İstanbul milletvekili Gürsel Tekin İstanbul'u karış karış geziyor, problemi olan yurttaşların dert ortağı oluyor, çözüm üretiyor. Tekin bu kapsamda bugün İstanbul'un unutulmuş İlçesi Arnavutköy'e çıkarma yaptı.

CHP İstanbul milletvekili Gürsel Tekin, bugün Arnavutköy'de yoğun bir çalışma gerçekleştirdi. Tekin ilk önce Alevi yurtttaşlarla Cemevi'ni ziyaret etti. Burada Alevi yurttaşların sorunlarını dinleyen Tekin daha sonra Muşlular Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği'ni, Arnavutköy Horasanlılar Derneği'ni ziyaret etti.

Tekin, Arnavutköy CHP İlçe Başkanlığı'nda açıklamalarda bulundu.

Tekin, Arnavutköy'e daha önce defalarca geldiğini belirterek, "burada altyapı sorunu var. Arnavutköy İstanbul'da işsizliğin ve yoksulluğun en fazla olduğu ilçedir" dedi. AKP yöneticilere seslenen Tekin, "vatandaşın size ulaşamadığı kapalı salonlarda kuru sıkı atıp gidiyorsunuz. Sadece kuru sıkı atmıyorsunuz aynı zamanda bölücülük de yapıyorsunuz" dedi.

Tekin İstanbul'da yaşayan her vatandaşın yeni doğan bebeklerin de binbir tane vergi ödediğini belirterek, ev fiyatlarının yüksek omaksının bir nedeninşnde belediyelerin aldığı harç ve ruhsat paraları olduğunu söyledi. Arnavutköy'de her inşaattan belediyenin otopark parası aldığını ancak Arnavutköy'e bir tane bile otopark yapmadığını ifade etti.

Arnavutköy'de olan trafiğin İstanbul'un merkezinde olmadığını belirten Tekin, "kötü yapılaşma, kentleşme ve tapu sorunu yaşayan binlerce yurttaş var burada" dedi. 

Tekin konuşmasında İBB Başkanı Mevlüt Uysal'ın sözlerine sert tepki gösterdi. Tekin, "Herkesten aldığınız vergi karşılığında herkese eşit hizmet götürmek zorundasınız. Vicdanen de hukuken de bu böyle olmalıdır. Ama ne yazık ki vicdanları susmuş. Utanmadan, arlanmadan 'hangi ilçeden çok oy alıyorsak oraya hizmet götüreceğiz' diyebilecek kadar aymazlaştıklarını söylemek istiyorum" dedi. Tekin birçok vatandaşın sularının, doğalgazlarının kesik olduğunu, Uysal'ın bunlardan bihaber olduğunu ifade etti.

Tekin, "Elbette Arnavutköy'e Sultanbeyli'ye hizmet getirecek ama Sarıyer'e de Bakırköy'e de hizmet getirecek. Senin görevin bu. Ödemiş oldukları vergilerin karşılığında bu hizmeti yapmak zorundasınız" diye konuştu.

'FETÖ'YE 165 ARSAYI KİM TAHSİS ETTİ?'

İstanbul'da FETÖ'ye 165 arsanın tahsis edildiğini öne süren Tekin, İBB Başkanı Uysal'a seslenerek, şunları söyledi:

"Tahsis edenlerin tamamını biliyoruz. Çok gariptir, şu andaki belediye başkanımız, eski Başakşehir Belediye Başkanı'dır. Başakşehir'de 2008 ile 2015 arasında 13 tahsis gördüm. Bu tahsislerde mevcut belediye başkanının dahli var mıdır, yok mudur? Bunu bilmiyoruz ve halen cevap alamadık. Bugüne kadar, 'kim tahsis etti', 'kim imar uygulamalarını yaptı' bunların hiçbirisiyle ilgili tek bir soruşturma açılmış değil."

CHP'NİN İSTANBUL ADAYI KİM OLACAK?

Toplantıda basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Gürsel Tekin, CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayının ne zaman açıklanacağı ve kim olacağı  yönündeki bir soruya cevap verdi. Tekin, "Aday konusunda genel merkez bir çalışma yapıyor. Çok ciddi çalışmalar, araştırma şirketleri, örgütlerin düşünceleri; bütün bunlar bir araya geldiğinde bir çok aday adayı arkadaşımız var. Hepsi çok değerli çok kıymetli. 11 milyon seçmenin bilgisine başvuracağız. Kimi istiyorlarsa o adayın arkasında yolumuza devam edeceğiz" dedi. Gürsel Tekin, önümüzdeki pazar seçim olsa İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Bursa, Antalya, Mersin, Kocaeli gibi bir çok büyükşehiri Cumhuriyet Halk Partisi'nin kazanacağını da sözlerine ekledi.

Basın toplantısının ardından Gürsel Tekin, Arnavutköy İlçe Başkanı Ruhi Tuncel ve partililerle birlikte esnaf ziyareti yaptı.

UYSAL'IN O SÖZLERİ...

Öte yandan İBB Başkanı Mevlüt Uysal önceki gün AK Parti Arnavutköy ilçe kongresinde konuşmuş, "AK Parti kurulduğundan bugüne baktığımız zaman Arnavutköy oyu en fazla ilçelerimizden biri. Büyükşehir olarak Arnavutköy’e borcumuz olduğunu düşünüyorum. Bizim şu anda birinci önceliğimiz metro. Metroda da birinci önceliğimiz en fazla oy aldığımız yerler olacak inşallah" ifadelerini kullanmıştı.