Güvenpark saldırısı davası 18 Eylül'e ertelendi!

Güvenpark saldırısı davası 18 Eylül'e ertelendi!

36 kişinin yaşamını yitirdiği Güvenpark saldırısıyla ilgili 55 kişinin yargılandığı dava 18 Etlül'e ertelendi. Ankara'da TAK tarafından gerçekleştirilen saldırıda 36 kişi yaşamını yitirmişti.

BirGün'ün haberine göre, Ankara Güvenpark’ta TAK'ın gerçekleştirdiği ve 36 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili açılan davada ara karar açıklandı. 55 sanık hakkında açılan davanın dördüncü duruşması tamamlandı. Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın son duruşmasında sanıklar suçsuz olduklarını iddia ederek, tahliye talebinde bulundu.

Davanın savcısı, tutuklama ve yakalama kararı verilen sanıklar hakkındaki kararın devamına ve infazının beklenilmesine karar verilmesini istedi. Sanıklardan Semih Yürek, saldırıda hayatını kaybeden Kerim Sağlam’ın arkadaşı olduğunu ileri sürerek, saldırıyla alakası olmadığını iddia etti. Davayı izleyen Sağlam’ın annesi Yürek’e tepki göstererek, “Kerim’i neden karıştırıyorsun? Bundan sonra oğlumun ismini anmanı istemiyorum” dedi

Sanıkların tutukluluğuna devam kararı

Mahkeme, yokluğunda tutuklama ve yakalama kararı verilen sanıklar hakkındaki tutuklama ve yakalama kararının devamına karar verdi. Cezanın miktarı göz önünde bulundurularak tüm tutuklu sanıkların da tutukluluk halinin devamına karar verdi. Duruşmanın 18 Eylül’e ertelendiği açıklandı.

Duruşmanın ertelenmesi ardından Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu da bir açıklama yaptı. Duruşma sonrası saldırıda yaşamını yitirenlerin aileleriyle bir araya gelen Feyzioğlu, “Biz daima, üstünlerin hukukuna karşı, vatandaşlarımızın tamamının hukuk güvencesine sahip olması için mücadele ettik. Çünkü bizim için adalet mücadelesi bir ömürlüktür” diye konuştu.