HAGED Genel Sözcüsü Sercan Polat: Tarihten bihaber olan Bakan'a...

HAGED Genel Sözcüsü Sercan Polat: Tarihten bihaber olan Bakan'a...

Halkçı Gençlik Derneği (HAGED) Genel Sözcüsü Sercan Polat, geçtiğimiz aylarda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Lozan'ı hatırlatmasına ilişkin konuştu.

Sercan Polat'ın açıklamalarından satırbaşları şöyle; 

Lozan Anlaşmasını bir kenara bırakarak, Türkiye’nin iç ve dış kaos ortamından faydalanıp, AKP İktidarının basiretsizliğini fırsat bilen Yunanistan ve Yunan Savunma Bakanına cevabımızdır..

Geçtiğimiz aylarda CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun Lozan’ı hatırlatıp, 18 Adamızı Yunanistan’ın işgal ettiğini ve silahlandırdığını belirtmesi üzerine Yunan Savunma Bakanı Panos Kammenos haddini aşan cümleler kurmuştur. Tarihten bihaber yaptığı açıklamalarla, rest çeken ve “Gel de al” diyen bakana birkaç hatırlatma yapmak istiyoruz.

Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos, Sparta Kralı Leonidas’in MÖ 480 yılında Thermopile geçidinde teslim olup silahlarını bırakmasını isteyen Pers komutan Serhas’a söylediği 'Molon lave' (Gel de al) sözünü diline dolamıştır. Şunu iyi bilmelidir ki, Türkler Pers değildir ve Komutanları Mustafa Kemal Atatürk’tür. Bunun akabinde Avrupa’nın şımarık çocuğu Yunanistan, Küçük Asya’ya gözünü diktiğinde dahi, işgal ettikleri İzmir’e adımlarını atar atmaz, Türklerin bağımsızlığına ve Vatan’ına nasıl sahip çıktıklarını gayet iyi bilmelidir. Kardak krizinde olduğu gibi bugünde küstahça bir tavır takınan şımarık Yunanistan ve Bakanı, bir de dönüp Kıbrıs’a bakmalıdır. Bülent Ecevit’in kim olduğunu bir kez daha hatırlamalıdır. Türk gençliği, vatan toprakları müdafaa noktasında, bir adım dahi geri atmayacaktır. İzmir’den Ege’nin sularına dökülen işgalci Yunanistan’ın Ege Denizi’ne bu kadar sahip çıkmasının nedenini anlıyoruz. Anlıyoruz lakin hiçbir devletin halkına düşmanlık beslemediğimizi belirterek, Yunan işgalindeki “Kardeş Türklere silah sıkmayız” diyen 200 Sosyalist Yunan askerini de biliyoruz. Bizler önderimiz ve Başkomutanımızın dediği gibi, “Yurtta barış, cihanda barış” şiarını sahiplenen Türk gençliğiyiz. Derhal takındığınız bu tavırdan vazgeçtiğiniz gibi, bizim olan 18 adadan da askerlerinizle birlikte geri çekilmenizi talep ediyoruz. Yoksa Türk gençliği sizlere Ege Denizi’nin güzel sularını bir kez daha hatırlatmış olacaktır..