Hak savunucuları Silivri'ye naklediliyor

Hak savunucuları Silivri'ye naklediliyor

Büyükada’da gözaltına alındıktan sonra tutuklanarak Bakırköy Cezaevi’ne gönderilen hak savunucuları İdil Eser, Özlem Dalkıran ve Nalan Erkem bugün Silivri Cezaevi’ne sevk ediliyor.

CHP İstanbul vekili Selina Doğan, bugün Bakırköy Cezaevi’ne üç tutuklu hak savunucusunu ziyarete gittiğinde, her üçünün de bugün içinde Silivri Cezaevi’ne nakledileceğini öğrendi.bianet’e konuşan Doğan şunları söyledi:“Cuma günü ziyaret için Adalet Bakanlığı’ndan izin aldık. İzin bugün çıktı ancak saat 13.00’e kadar ziyaret etmem gerektiği, 13.00’ten sonra sevk işlemlerinin yapılacağı söylendi.

“Ne yazık ki Silivri’ye sevk edileceklerini, kendileri de benim ziyaretimde öğrenmiş oldular. Şaşırdılar. Silivri’ye erişim zor olduğu için aileleriyle görüşme açısından da sıkıntılarını ifade ettiler. Bunun yıldırma uygulamalarının bir parçası olduğunu söylediler.

“Cezaevi müdürü, sevk işleminin yer sıkışıklığı nedeniyle gerçekleştiğini, sadece onların değil, başka tutukluların da aktarıldığını söyledi.

“Özellikle İdil Eser konusunda da talebimizi dile getirdik. Biliyorsunuz İdil Eser’in birinci derece yakını olmadığı için ziyaretçisi yok. Cezaevi müdürüne OHAL’de her ne kadar sadece birinci derece yakınların ziyaret hakkından söz edilse de yakını olmayanlar için bir istisna olması gerektiğini ilettik.

“Silivri’de üçer kişilik koğuşlar olacağı söylendi ama üçü bir arada mı kalacak, bu kısımlarını bilmiyoruz.”