Hakan Atilla ile hangi gazeteci sohbet etti?

Hakan Atilla ile hangi gazeteci sohbet etti?

Duruşmayı izleyen gazeteci, jüriyi göstererek ‘İyi gidiyor’ dediği Atilla’nın bu ‘küçük jest’ten memnun olduğunu aktarırken, sivil polis sohbetten rahatsız oldu. Atilla ve eski Halk Bankası Genel Müdürü Aslan, Zarrab'a hangi adı taktı? İşte ayrıntılar...

Habertürk yazarı Serdar Turgut, ABD'nin İran'a yönelik yaptırımlarını deldiği iddiasıyla 20 ay önce Miami'de tutuklanan Reza Zarrab'ın "tanık" sıfatıyla ifade verdiği davada "tutuklu" olarak yargılanan eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla ile sohbet etme imkânı bulduğunu aktardı. Turgut,  jüriyi göstererek "İyi gidiyor" dediği Atilla ile ilgili olarak "Bu küçük jestin bile onu memnun ettiğini gördüm" ifadesini kullandı. 

Serdar Turgut’un, ‘Hakan Atilla selam gönderdi’ başlığıyla kaleme aldığı yazıda, o sohbetten aktardıkları özetle şöyle:

“Dün dava resmen başlamadan önce sanık Hakan Atilla ile kısa sohbet etme imkânımız oldu. Onun bulunduğu durumda belki de sorulması manasız olabilecek soruyu ben yine de belki de alışkanlık nedeniyle sordum ve “Nasılsınız?” dedim. O da bu koşullar altında iyi olmaya çalıştığını ve ailesinden uzak kalmanın zor olduğunu belirtti, onların ziyarete gelmesinin zor olduğunu, kendisini umutlu tutmaya çalıştığını anlattı. Ben de jürinin oturduğu tarafı işaret edip ardından “İyi gidiyor”işareti yaptım, bu küçük jestin bile onu memnun ettiğini gördüm. Sonra Türkçe biraz yüksek sesle süren sohbetten sivil polis rahatsız olmuş olmalı ki aramıza girerek Atilla’yı uyardı.

Davanın Atilla açısından iyi gittiği benim şahsi görüşüm ama davayı izleyen birçok insanın da, ki buna jürinin de dahil olduğu surat ifadelerinden bence belli, onlar da bu davada aslında sanık konumunda bulunan Atilla’nın yargılanmadığını düşünüyor.”

KOD ADI CABBAR

Atilla ile eski Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan’ın aralarında yaptıkları yazışmalarda Reza Zarrab’a “Cabbar” diye ad taktıklarının görüldüğünü de belirten Turgut, “Bu, salondaki Türk izleyiciler arasında “Kod adı Cabbar” diye konuşmalara yol açtı” dedi.