Halka ateş etti denilen Veysel Kılıç'ın oğlu için bilirkişi raporu ne diyor?

Halka ateş etti denilen Veysel Kılıç'ın oğlu için bilirkişi raporu ne diyor?

15 Temmuz FETÖ'cü Darbe Girişimi sırasında Boğaziçi Köprüsü'nde yaşananlara ilişkin hazırlanan iddianame ve bilirkişi raporları, yandaş medyanın CHP lideri ile birlikte Adalet Yürüyüşü'ne katıldığı için hedef gösterdiği Veysel Kılıç'ın oğlu hakkında yapılan haberlerin gerçeği yansıtmadığını ortaya koydu

15 Temmuz Fethullahçı Darbe Girişimi sırasında Boğaziçi Köprüsü'nde yaşananlara ilişkin hazırlananan iddianame tamamlandı. İddianamede 135'i tutuklu, 143 asker hakkında 37'şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi. Ceza talep edilen sanıklar arasında Adalet Yürüyüşü'nde Cumhuriyet Halk Partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte yürüyen Veysel Kılıç'ın oğlu Selahattin Kılıç da yer alıyor.

YİNE HEDEF KILIÇDAROĞLU

İddianamenin tamamlanmasının ardından hükümete yakın medya Veysel Kılıç'ın Adalet Yürüyüşü'ne katılmasını göstererek "Kılıçdaroğlu darbeci hainlerle birlikte yürüdü", "Kılıçdaroğlu darbecilerle kol kola yürüyor" haberlerini yaptı ve Adalet Yürüyüşü'yle CHP liderini hedef aldı.

'YOL ARKADAŞI HAİN' DEDİLER

Sabah gazetesinden Kenan Kıran, Veysel Kılıç'ın oğlu Selahattin Kılıç'ın halka ateş açan askerler arasında olduğunu ileri sürerek 'Kılıçdaroğlu'nun yol arkadaşı hainin babası' başlığıyla hazırladığı haberde Kılıçdaroğlu'nu darbecilerle birlikte hareket etmekle suçladı.

İDDİANAME NE DİYOR?

Ancak ABC Gazetesi'nde yer alan Orhan Şahin imzalı habere göre, İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede sanık Selahattin Kılıç'ın köprüde darbecilere karşı direnen vatandaşlara ateş ettiğine dair bir delil bulunmuyor. Aksine Kılıç'tan alına el svap sonuçlarında herhangi bir barut izine rastlanmadığı iddianamede açık bir şekilde yer alıyor.

İddianamede yer alan bu belgede kimayasal inceleme sonuçları yer alıyor. Buna göre 114 şüphelinin el svapları alınmış, Kılıç'ın sonuçlarında atış artığının bulunmadığı görülüyor.

O SÜPHELİLER ARASINDA DEĞİL

Öte yandan savcılığın olaylar esnasında kesin olarak silah kullandığını öne sürdüğü sanıklar arasında da Veysel Kılıç'ın oğlu Selahattin Kılıç'ın adı yer almıyor.

KILIÇ'IN İFADESİ

Bunun yanında Selahattin Kılıç da savcılık ifadesinde ateş etmediğini ve köprünün kamera kayıtlarından bulunduğu yerin görüntülerinin alınabileceğini belirtmişti. Kılıç, sabah saatlerin el svaplarının ve silahının alındığını bildirmişti.


SABAH'IN HABERİNDE NE DENİLMİŞTİ?

Sabah'ın haberine Selahattin Kılıç'ın halka ateş ettiği kesin bir dille verilmişti. Haberin ilgili kısmı şu şekilde; Yalova Hava Meydan Komutanlığı'ndan gelen Abdullah Sibiroğlu, Ahmet Bayram, Arif Sun, Emre Pehlivan, Enes Karaduran, Kağan Karalürt, Mehmet Furkan Yavuz, Muhammed Aziz Kaçar, Sefa Güzel, Selahattin Kılıç, Seyit Alp Herdem ve Uğur Şahin'in; Ödemiş ve Taştan'ın emri üzerine Anadolu istikametinde bulunan 195751 ve 195755 plakalı araçların bulunduğu bölgeye gittikleri kaydedildi. Bu bölgede bulunan diğer darbeci şüphelilere dâhil oldukları, gişeler bölgesinde toplanan kolluk görevlilerine ve vatandaşlara ateş ettiklerine belirtildi.