Halkevleri ulaşıma yapılan zammı protesto etti

Halkevleri ulaşıma yapılan zammı protesto etti

İstanbul Halkevleri, “fiyat ayarlaması” denilerek duyurulan yüzde 13 civarındaki ulaşım zamlarını protesto etmek için Mecidiyeköy Metrobüs durağında basın açıklaması yaptı

İstanbul Halkevleri, “fiyat ayarlaması” denilerek duyurulan yüzde 13 civarındaki ulaşım zamlarını protesto etmek için Mecidiyeköy Metrobüs durağında basın açıklaması yaptı.

Sendika.org'un haberine göre, İstanbul Halkevleri, “fiyat ayarlaması” denilerek duyurulan yüzde 13 civarındaki ulaşım zamlarını protesto etmek için Mecidiyeköy Metrobüs durağında basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasına Halkevleri “Topbaş elini cebimizden çek”, “Ulaşım haktır satılamaz” dövizleri ile Öğrenci Kolektifleri ise “Aylık akbil kaç para? Yok biz de hiç para”, “Akbil basma turnikeden atla” yazılı dövizlerle katıldı.

“Ulaşımda da adalet şart”

Açıklamada AKP belediyeciliğinin toplu taşımada amacının halkın rahat ulaşımını sağlamak değil kar elde etmek olduğunun altı çizildi. Halkevleri, yandaş medyanın bu zamları görmediğini, “zam” kelimesi kullanmayıp “fiyat ayarlaması” dediğini hatırlattı.

Halkevleri, açıklamasında İSPARK’ın sürekli zarar etmesinin akla yatkın olmadığını, sürdürülmesinin tek sebebinin İBB yöneticilerine rant sağlamak olduğunu dile getirdi.

Halkevleri’nin açıklaması şöyle:

Patlayan skandaldan anlaşılan, sürdürülmesinin tek gerekçesi İBB yetkililerinin ceplerine giren para imiş. Ortaya çıkan yolsuzluğun faturasını ise halka kesiyorlar, açığı zamla kapatmaya çalışıyorlar. Geliri gideri bu kadar kolay hesaplanabilen bir kurumda bu kadar yolsuzluk yapıyorlarsa, hesapları daha karmaşık olan kurumlarda ne kadar yolsuzluk vardır düşünün. Nasıl olsa AKP iktidarı Sayıştay’ı devre dışı bıraktı ve mahkemeler de emirle çalışıyor.

AKP iktidarı, belediyeleri ve mega projeleriyle kurduğu tezgahlarla taraftarlarını zengin ederken halkın cebinden sürekli para hortumluyor. 3. Köprü, Osmangazi Köprüsü ve Avrasya Tüneli’nin 2017’nin ilk 4,5 aylık toplam zararı 803 milyon TL’dir. Halktan yl yaptık diyerek oy isteyen AKP iktidarı, zararı köprüden geçen geçmeyen tüm halktan tahsil etmek istiyor. Deli Dumrul sadece köprüden geçenlerden para alıyordu, AKP geçen geçmeyen herkesten alıyor.

Bizler bir kez daha söylüyoruz: parasız, nitelikli ulaşım haktır ve insanca koşullarda bir ulaşımı kazanana kadar bu zamların karşısında olacağız! Zam geri alınsın, yolsuzluk yapanların malların el konulsun.