Halkın bağışıyla hastane yapılmıştı şimdi cezaevi olacak!

Halkın bağışıyla hastane yapılmıştı şimdi cezaevi olacak!

Ayvalık’a bağlı Altınova beldesine  hastane kazandırılması amacıyla halktan toplanan bağışlarla yapımı tamamlanan ve daha sonra eğitim hizmet alanı olarak protokolü imzalanan Altınova Alaaddin Süberoğlu Devlet Hastanesi binasının, Ayvalıklıların okul ısrarına rağmen cezaevi olarak değerlendirileceği belirtildi.

Ayvalık Hürses gazetesinden Oya Uğral'ın haberine göre; 1995 yılında dönemin Belediye Başkanı Alaaddin Süberoğlu'nun öncülüğünde açılan kampanyayla Altınova'ya hastane kurulması için halkın katkılarıyla  inşaatı tamamlanan 6400 metrekarelik kapalı alandaki binanın cezaevine dönüştürüleceği iddiası Ayvalık'ı karıştırdı.Yerleşim yerinin ortasında bulunan yapıda cezaevi  oluşturulmasının mantık dışı olduğu belirtilirken, güvenlik açısından da rahatsızlık yaratacağı ifade edildi.

KESİNLİKLE KARŞIYIZ

Belediye Meclisi'nin ağustos ayı oturumunda konuyu gündeme taşıyan Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, şunları söyledi:
“Altınova hastane binasının eğitim kurumu olarak değerlendirilmesi için Ayvalık ve Büyükşehir belediye meclislerinin oybirliği kararına rağmen binanın Adalet Bakanlığı'nca kadın cezaevi şeklinde kullanılacağı iddiası var. Biz halk tarafından seçilmiş irade olarak, geçmişte Altınova halkının topladığı paralarla yapılan bina ile ilgili hassasiyetimizi ve okul ısrarımızı sürdürüyoruz. Aksi girişimlere kesinlikle karşıyız.”

Eski Altınova Belediye Başkanı ve Hastane Derneği Başkanı Alaaddin Süberoğlu ise, “Bizler, Altınova halkının bağışlarıyla yapılan bu binayı devletimizin otoritesine güvenerek, yataklı tedavi hizmeti verilmesi  için Sağlık Bakanlığı'na hibe ettik. Okul yapılması önerisiyle yeni bir dernek kararı alarak, Milli Eğitim Bakanlığı ile protokol imzaladık.   Türkiye Cumhuriyeti devletine olan güvenimiz hala devam ediyor. Binanın cezaevine dönüştürülmek istenmesini de asla kabul etmiyoruz. Buna rağmen istiyorlarsa yapsınlar”dedi.

CEZAEVİ EKONOMİYE KATKI SAĞLAYACAK

Altınova'daki eski hastane binasının cezaevi olarak değil, tutuklulara yönelik eğitim ve sosyal amaçlı kullanılacağını söyleyen AKP İlçe Başkanı Hakan Kayaalp,”Yıllardır atıl duran bu bina Adalet Bakanlığı'nın projesi ile Altınova ekonomisine katkı sunacak. 200'ün üzerinde gencimiz iş sahibi olacak.Kalan mahkumlar da üretime dönük çalışmalar yürütecek”diye konuştu.