Halkın umudu için yola çıktılar!

Halkın umudu için yola çıktılar!

CHP İstanbul’da ilçe kongrelerinin nabzını tutmaya devam ediyoruz. Bugün AKP’nin güçlü olduğu ancak son dönemlerde CHP’ye yönelişin olduğu Sultangazi, Güngüren, Esenyurt gibi ilçeleri masaya yatırdık. Özellikle kentsel dönüşüm ve imar yolsuzluklarıyla gündeme gelen bu ilçelerde halkın umudu ise CHP... Bu gerçekliğin farkında olan başkan adayları, halkın umudunu büyütme mesajı verdi.

Cihan Güner - Süleymen Kılıç (YURT)

YURT GAZETESİ’ne projelerini anlatan başkan adayları 2019 için mesaj vermenin yanı sıra yerelde iktidar olmayı hedefliyorlar. Halktan yoğun ilgi gördüklerinin altını çizen başkan adayları, sokaklara inerek halka dokunacaklarını belirttiler. Parti içindeki kutuplaşmanın da öne geçecek olan başkan adayları halka yönelik politikalar üreterek CHP’de olan güveni büyüteceklerine vurgu yaptılar.

ESENYURT

İlçenin şu anki resmi nüfusu 795 bindir. Esenyurt ilçesi 43 mahalleden oluşmakla birlikte 2 bin 396 sokak bulunmaktadır. 9 bin 800 CHP üyesi ve 419 ilçe mahalle delegesi olup 23 tane il delegesi, 10 tane kurultay delegesi mevcuttur. 2014 yılı yerel seçimlerde AKP 161 bin 729 oy almış, CHP ise 118 bin 900 oy almış. Aradaki fark 42 bin. 

Abdullah Başpınar: AKP Esenyurt'u yaşanmaz hale getirdi

Yaklaşık 15 yıldır Esenyurt’ta iktidar olan AKP Belediyesi Esenyurt’u yaşanmaz bir yer haline getirdi. 1990 öncesi astım hastalarının rahat nefes alabilmesi için tercih edilen ilçe 2004’ten
sonra 14 yıllık AKP iktidarı sayesinde Türkiye’nin hava kirliliği konusunda en yaşanmaz, riskli bölgelerinden biri oldu. Okulların sınıf mevcutları 70-80 kişinin altında değil. Esenyurt’ta 40 binden fazla nüfusu bulunan Saadetdere mahallesinde ilköğretim okulu olmadığı görülüyor. Son günlerde Esenyurt Suriye cephesinde savaşan IŞİD ve diğer radikal dinci örgütlerin Suriye’den Irak’tan kaçarak saklandığı yer haline geldi. Öte yandan Reina katliamcısı da Esenyurt’ta yakalanmıştı. Hatırlatmakta fayda var. Koskoca ilçede orta ölçekte bir devlet hastahanesi var orada da yeterli hizmet olanağı yok. Yeşil alan koyamadılar park yok her yeri yüksek katlı inşaatlarla doldurdular. Bırakın parkı nefes alacak hal bırakmadılar trafik zaten çok çok çok kötü, 10 dakikalık mesafeyi saatlerce göremiyorsunuz. Gençlerin gideceği alanlar yok gençlik tamamen bonzai ve uyuşturucuya itilmiş ve çokyaygın hal almış anneler babalar perişan ve çaresiz. Asayiş çok kötü hemen hemen hergün cinayet işleniyor. Bu günlerde tüm ülke genelinde hava kirliliğinin en yoğun olduğu yer haberleri yapıldı. Hedef ve amacım Esenyurt’u CHP iktidarı ile bu olumsuz durumdan kurtarmak olduğu için ilçe başkanlığına aday oldum.  

Ali Gökmen: Esenyurt'u kazanmak için adayım

Yerel siyaseti düzenleyerek partimin iktidar hedefine katkı sağlamak, Esenyurt Belediye Başkanlığıseçimini partimize kazandırmak için aday oldum. 

BAĞCILAR

1 milyon nüfusu bulunan Bağcılar’ın 22 mahallesi bin 600 sokağı var. Karadeniz, Güney Doğu Anadolu ve Doğu Anadolu bölgesinden insanlar ağırlıklı olarak yaşamaktadır. 2015 Genel seçimlerinde AKP yüzde 59.6 oy alırken CHP’nin oyu yüzde 16.2. Yerel seçimde ise AKP’nin oyu yüzde
57,2, CHP’nin 19,7. İlçede CHP üye sayısı 6 binken, 18 de delege bulunmaktadır.

Hikmet Çelik: Birlik ve beraberlik içinde kazanacağız

CHP Bağcılar’da örgütü toparlamak için birlik beraberlik sağlanması için ‘hedefimiz 2019’ diyerek yola çıkıyorum. İlçede durum vahim. CHP daha fazla yıpranmasın diye elimi taşın altına sokuyorum. Bu partiye gönül vermiş, oy vermiş her bireyin üzerine büyük sorumluluklar düşmektedir. Ben inanıyorum ki önümüzdeki dönem Bağcılar için güzel çalışkan, özverili bir Cumhuriyet Halk Partisi olacaktır. Kaybedenin gerçekten olmadığı bir seçim olsun istiyorum. Birlik, beraberlik içinde mücadele etmeli kazanmalıyız. Mahallelerde, ilçemizde daima tüm üye ve seçmenler ile dirsek temasında olmak zorundayız. Mahalle toplantıları örgüt toplantıları mutlaka düzenli aman aralıklarında yapmalıyız.Kadın kolları, gençlik kolları, ilçe komisyonları ile barışık olmalıyız. Birlikte hareket etmeliyiz. Partimize küskün, kırgın üyemiz ve seçmenimizin kalmaması için var gücümüzle çalışacağız. Daima sokaklarda olacağız. Başarılı, çalışan, üreten her alanda örgütümüzün yanında olan ve partimizin başarısı için mücadele veren bir Cumhuriyet Halk Partisi ilçe başkanı olacağım.” 

Bağcılar’da bir diğer başkan adayı ise Murat Sönmez.

ADALAR

14 bin 778 nüfusu olan Adalar’da 5 mahalle bulunmakla birlikte bin 300 CHP üyesi vardır. İlçe delege sayısı 62 iken il delegesi 5’dir. 2009 Yerel seçimlerinde CHP 5 bin 207 oy alırken, AKP 4 bin 381 oy almıştı.

Hıdır Delipınar: Birlik beraberlik içinde mücadele etmeliyiz

Bu partiye gönül vermiş, oy vermiş her bireyin üzerine büyük sorumluluklar düşmektedir. Ben inanıyorum ki önümüzdeki dönem Adalar için güzel çalışkan, özverili, bir Cumhuriyet Halk Partisi olacaktır. Birlik, beraberlik içinde mücadele etmeliyiz. Mahallelerde, ilçemizde daima tüm üye ve seçmenler ile dirsek temasında olmak zorundayız. Mahalle toplantılarını, örgüt toplantılarını mutlaka düzenli zaman aralıklarında yapmalıyız. Kadın kolları, gençlik kolları, ilçe komisyonları ile barışık olmalıyız.

GÜNGÖREN 

Nüfusu 300 bin olan ilçede ağırlıklı olarak, Trabzon, Malatya ve Kastamonu nüfusu hakimdir. Toplam mahalle sayısı 11 olmakla birlikte, CHP üye sayısı 3 bin 619, İlçe Delege Sayısı 10 iken 2014 Yerel Seçim Sonuçları’nda AKP 93 bin 996, CHP ise 57 bin 850 oy aldı.

Alaettin Aktay: Hedef 2019'da başarılı olmak

2 yılönce seçildiğimde en fazla 2 dönem ilçe başkanlığı yapacağımı belirtmiştim. Çünkü iki dönemden sonra heyacanınızı kaybedersiniz, aynı zamanda gençlerin başkanlık hedeflerini engellersiniz düşüncesindeyim. Ama yeniden aday olmamın nedeni, 2019’da yapılacak yerel ve başkanlık seçimlerinde Güngören’de başarılı olmak. Referandumda sokakta halka dokunarak yakaladığımız yüzde 47’ye yakın olan ‘Hayır’ birlikteliğini taçlandırmaktır.

Temel Akkoç: Gelin birlikte yönetelim

Siyasal çalışmalarım 1992 yılında Güngören’in Bakırköy’den ayrılarak müstakil ilçe haline gelmesi ile başladı. Partinin tüm kademe ve görevlerinde verilen görevleri layıkıyla yapmaya çalıştım. Cumhuriyet Halk Partisinde Mahalle Komisyon Üyeliği, İlçe Seçim Kurulu Üyeliği, İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği ile halen yürütmekte olduğum ilçe sekreterliği devam etmektedir. Mesleki ve sosyal siyasal konularda çok sayıda  konferans seminer ve eğitimlere katıldım. Biz o varsa ben yokum demeyenlerin birliğini oluşturduk.Gelin birlikte düşünelim. Birlikte çalışalım. Birlikte yönetelim.

SULTANBEYLİ

Sultanbeyli’nin 15 mahallesinde yaklaşık 325 bin kişi yaşıyor. Bu rakama ek olarak 30 binden fazla Suriyeli de bulunuyor. 2015 genel seçimlerinde AKP yüzde 66 HDP yüzde 16 CHP yüzde 7.9 oy almıştır. İlçede bin 700 CHP üyesi varken delege sayısı 158 Kurultay delegesi 2'dir.

Murat Kantekin: Partimizi daha geniş kitlelerle buluşturacağız

Parti  örgütünde yetişmiş gençler olarak 2 yıl önce bir yola çıkmış, Sultanbeyli’de partimizi daha yukarıya taşıma hedefi koymuştuk. Bu hedefimiz, geride kalan süre içerisinde kamuoyunun takdirleri ile birçok alanda gerçekleşti. Partiyi sokağa indirdik, örgüt toplantılarını mahallelerde yaptık, birçok eyleme imza attık, partilimiz olmayan yurttaşların kapılarına gittik, sivil toplum örgütleri ve kanaat önderleri ile olumlu bir iletişim süreci gecirdik. Örgütümüzün özgür iradesi ile 6 Aralık 2015 tarihinde İlçe Başkanı ve yönetim kurulu olarak seçilen bizler, başlattığımız emeği sürdürmek, 2019 seçimlerinde Sultanbeyli’de, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın kazanılmasında ve ülkemizin kaderi olan Cumhurbaşkanlığı seçiminde iktidar olabilmek için Aralık ayında yapılacak kongrede tekrar adayım. 2 yıl önce başlattığımız çizgiyi sürdürmek, daha çok emekle, daha çok çabayla başarmak ve ülkemizin kaderi olan 2019 seçimlerinde iktidara giden yola emek koymak için adayım. Bu süreçte sola, sokağa, ötekileştirilmişlere daha çok dokunacak, partimizi, Sultanbeyli gibi zorlu bir yerde daha geniş kitlelerle buluşturacağız. 

BAKIRKÖY

Nüfusu 222 bin 437 olan ilçede 15 mahalle var. Bakırköy’de Karadeniz, Trakya /Rumeli, Malatya, Sivas kökenli ailelerin ve Ermeni vatandaşların nüfus yoğunluğu bulunmakta. CHP üye sayısı 5 bin 983 olmakla birlikte İlçe Kongre Delegesi 417 ve İl Delege sayısı 18. 

Selçuk Biber: Cumhuriyet'i kurtarma görevi CHP'ye düşmektir

Ülkemiz, darbe girişimleri, savaş çığırtkanlıkları, tarikatların çıkar çatışmaları ve tek adam iktidarı ortamında hızla uçuruma doğru sürüklenmektedir. Bugün, Cumhuriyetimizi kurtarma görevi Partimize düşmektedir. CHP’liler her şeye rağmen umutlarını yitirmediler. Bu kritik dönemeçte, güçlü kadromuzla, partimizin 2019 iktidar yürüyüşüne destek olmak için, delegelerimizin de önerisiyle sorumluluk alarak aday oldum.” Bakırköy’deki aday ise Celal Sevinç

SULTANGAZİ

İlçe nüfusu 525 bin olmakla birlikte Sultangazi CHP üye sayısı 8 bin 576 iken delege sayısı 416.15 mahalle bulunan ilçede ağırlıklı olarak Adıyaman, Ardahan, Kastamonu, Malatya, Tokat, Sivas, Trabzon, Samsun, Giresun, Sinop ve Muş nüfusu hakimdir. 2014 yerel seçimlerinde CHP yüzde 23 ile 65 bin oy alırken, AKP yüzde 58 ile 164 bin oy almıştı.

Murat Poyraz: Kapı kapı dolaşarak iktidar olabiliriz

Sultangazi  ilçesinde partimizin,ülkemizin ve çocuklarımızın yarınları için tüm gücümüzle çalışarak mücadelemizi sürdürdük. Geçirdiğimiz referandum sürecinde kapı kapı dolaştık, lokmalar dağıttık, bildiriler dağıttık pazar pazar, kahve kahve, sokak sokak, cadde cadde çalıştık. Afişler astık elimizden gelen ne varsa şahsım ve partim adına yaptığımı düşünüyorum. Nihayetinde Sultangazi’de referandum seçim sonuçlarımız gelecek için bize umut vermiştir. Hayır oyları yaklaşık yüzde 40’a yakın bir oy almıştır. Bu da Sultangazi’de yaklaşık 120 bin insanın AKP iktidarından memnun olmadığının bir göstergesidir. Sultangazi’de çalışarak, kapı kapı dolaşarak, yani referandum sürecindeki gibi bir çalışma yapılarak iktidar olabiliriz. Şahsım ve birçok arkadaşım ile Sultangazi’deki bu umut ışığını gördükten sonra, üzerimize daha fazla sorumluluk almamız gerektiğini ve bu yolda var gücü ile çalışacak, zamanını ayıracak, organize olacak ekipler oluşturmamız gerektiği sonucuna vardık. Sultangazi’de alınan yüzde 40 oya sahip çıkmak, alınan oyu daha da arttırmak ve siz değerli partili yoldaşlarımın ilçe binamızı ikinci eviniz yapmak için, Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet Halk Partisi Sultangazi ilçesinde ilçe başkan adayı olduğumu bildirmek istiyorum. Bu bir bayrak yarışıdır değerli yoldaşlarım bunun bilincinde olarak seçimi tamamlamak istiyoruz. 

Bezat Ünal: Partimizi iktidara taşımak için adayım

Canımız pahasına kazandığımız topraklarımızı rant uğruna güzel yurdumuzu gerici Arap Şeyhlerine, Amerikalılara satan TOKİ ve benzeri kurumlar aracılığı ile yakınlarına peşkeş çekenler ülkemizin ortak değeri olan
bir çok işletmeyi özelleştirme ve varlık fonu adı altında yabancı sermayeye satıp yandaşlarının lüks israflar içerisinde yaşamlarına vesile olurken esnafımızın iflas etmesine, halkımızın sefalet içerisinde sürüklenmesine bilinçli şekilde neden olmuşlardır. Bizler daha çağdaş bir eğitim hedeflerken iktidardaki yönetim tam tersine eğitim müfredatını değiştirerek 4+4+4 ve proje okulları kapsamında çağdaş nesiller yetiştirmek yerine, bilimden ve teknolojiden yoksun, tarikatların, cemaatlerin kontrolünde ‘kindar’ nesiller yetiştirmeyi hedef edinmiştir. Partimizi 2019 yılında adaletli iktidara taşımak için
hak, hukuk adalet için Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun yolunda devam etmek için adayım.