Haluk Levent, CHP lideri eleştirisinde 'geri adım attı'

Haluk Levent, CHP lideri eleştirisinde 'geri adım attı'

CHP liderini haksız bir konuda eleştirdiğini kabul eden Haluk Levent önce RS FM'de yayınlanan Yavuz Oğhan'dan Bidebunudinle programına konuk oldu, yetmedi Twitter'dan açıklama yaptı...

CHP'nin yaklaşımını eleştirmediğini iddia eden Haluk Levent, "CHP'nin Genel Başkanı'nın, Kılıçdaroğlu'nun aslında orada da belirttim açıklamada, Melih Gökçek çıkışının normal şartlarda haklı olarak değerlendirilmesi gerektiğine inanıyorum zaten. Orada şunu söylemeye çalışıyorum. Seçimle gelmiş bir insan talimatla gitmesin diyor. Bu konuda haklı" ifadelerini kullandı.

Levent, "Sıra CHP'ye de MHP'ye de gelebilir. Bir kişi isteyecek ve o kişi istifa ettirilecek. Bu doğru değildir. Ben de Kılıçdaroğlu'nun bu tavrına katılıyorum. Ben de Kılıçdaroğlu'nun "Melih Gökçek'in göndrilmemesi gerekir, varsa bir suçu yargılanması gerekir söylemine kesinlikle karşı değilim." dedi.

TEPKİ ALMAMIŞ AMA SABAH AKŞAM AÇIKLAMA YAPIYOR

Bu konuda tepki almadığını iddia eden Levent "tepki gördüğümü dile getiren gazetenin altında yüzlerce yanıt veren takipçileri var. Hiç böyle bir tepki olmadığını benim haklı olduğumu haklı olmasam da gazetenin bu tavrının yanlış olduğunu dile getirdiler." diyerek çelişkiye düştü.

Programın ilerleyen dakikalarında Levent önce hak verdiği, katıldığı Kılıçdaroğlu'nun Gökçek açıklamasını tekrar eleştirdi. Kılıçdaroğlu'na 'neler söylemesi gerektiği'ni söyleyen Levent şu ifadeleri kullandı: Benim tavrım aslında yanlış anlaşılmış olabilir. Ama bu yanlış anlaşılma olasılığı bile hoşgörüyü elden bırakmamalı. Benim tavrım şu; siz muhalefet liderisiniz. Bana şunu söyleyebilirsiniz 'Ey Melih Gökçek Ben seni yargılatıp oradan istifa ettirteceğim. Ben seni yargılatıp koltuğundan edeceğim. Ama şimdi senin bu şekilde gönderilmene karşıyım' cümlesi olması gerekiyor gibi geldi bana.

Levent'in açıklamalarından CHP liderinin ne dediğini okumadan, dinlemeden, izlemeden sosyal medya kabadayılığına soyunduğu anlaşıldı. CHP lideri de zaten açıklamasında yargıyı işaret etmiş “Seçimle gelen seçimle gitmeli. Bu sadece AK Partili belediye başkanları için değil, bütün belediye başkanları için geçerli bir kural. Bir yolsuzluğu, usulsüzlüğü, yasadışılığı varsa İçişleri Bakanlığı gereğini yapıyor zaten. Onun dışında insanları zorla istifaya zorlamayı doğru bulmuyorum, demokratik de bulmuyorum, ahlaki de bulmuyorum” demişti.

BATSIN BÖYLE KONSERLERDEN CHP'Lİ BELEDİYELERE TEŞEKKÜRE

CHP liderini sosyal medyadan eleştirirken bir kullanıcısının 'CHP'li belediyelerden konser alıyorsun' hatırlatmasına Levent 'o konserler batsın gitsin olmasın be canım kardeşim' yanıtını vermişti. Levent konserlerini iptal etmeyen CHP'li belediyeleri teşekkür yağmuruna tuttu. Önce radyo programında sonra da twitter’dan teşekkür etti.

DİĞER PARTİLERDE OLSA ORTALIK YIKILIRDI

Levent "Açıkça söylemek gerekirse bir iki ses dışında da çok büyük sesler gelmedi. Mesela önümüzdeki haftalarda CHP'li belediyelerin konserleri var. Ben buralarda konser vereceğim. Yiğidin hakkını da yiğide vermek lazım. Hiçbir belediye başkanından iptal ile ilgili bir şey gelmedi. Bu diğer partilerde olsaydı ortalık yarılırdı, yıkılırdı. Bu konuda CHP belediye başkanlarının ve meclisinin belki de yönetiminin hoşgörülü olduğunu da düşünüyorum" dedi.

TWİTTER'DAN CHP'Lİ BELEDİYELERE TEŞEKKÜR

Levent, "Kılıçdaroğlu'nu eleştirdiğim halde CHP belediyelerinin 29 ekim için organize ettiği konserlerin hiçbiri iptal olmadı. Teşekkür ediyorum” diye yazan  Levent daha sonra CHP'li Bayraklı Belediyesinin programında vereceği konserin duyurusunu yaptı. Bayraklı Belediye Başknı Hasan Karabağ'ı da ekleyen Levent "Cumartesi yani 28 Ekim'de İzmir - Bayraklı'da Cumhuriyet Bayramını kutluyacağız. Konserim Saat 20.30 da başlayacaktır" ifadelerini kullandı.

Haluk Levent'e küçük bir uyarı: Sosyal medyanın gazına gelip, iyice okumadan, dinlemeden, izlemeden milyonların oy verdiği, adaleti, demokrasiyi, özgürlükleri herkes için isteyen, her şeye rağmen savunan Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirirken biraz daha düşün.

HALUK LEVENT'E HAK VERİYORUZ

Haluk Levent'e radyo programında yaptığı 'Sırbistan'dan et ithal edilmesi' eleştirisine, laiklik ve eğitim sistemi hakkındaki düşüncelerine hak veriyoruz. 'Yiğidi eleştir ama hakkını yeme' diyoruz. Hoşgörü AHBAB hoşgörü... Senin ifadenle 'eleştirilere tahammülümüz olacak' senin de bizim de... Herkes için demokrasi, herkes için özgürlük, herkes için adalet... O, bu değil de sen niye bizi twitter'da takip etmeyi bıraktın, onu açıkla hele:))