Hasar gören cami için tepki gösterdi!

Hasar gören cami için tepki gösterdi!

Sosyal medya hesabından Sunay Akın, İBB'nin yayalaştırma projesinden dolayı İstanbul Üsküdar'daki 437 yıllık tarihi caminin zarar görmesine Atatürk döneminde verilen onarım kararını paylaşarak tepki verdi.


İBB, Mimar Sinan’ın inşa ettiği en küçük cami olan ve denize sıfır olarak inşa edilen Şemsi Paşa Cami’nin önüne Üsküdar Meydan düzenleme projesi kapsamında yaya yolu yapımına başlamıştı. Başlayan proje sonrası Mimar Sinan'ın 1580 yılında yaptığı Şemsi Paşa Camii duvarında çatlaklar oluştu.

“Koruyan da belli, tahribata neden olan da…” 

437 yıllık camide oluşan hasara sosyal medyada Sunay Akın isyan etti. Mustafa Kemal Atatürk’ün aynı camiinin 14 Temmuz 1938 yılında onarılması için imzaladığı kararnameyi paylaşan Akın, ‘Koruyan da belli, tahribata neden olan da… İşte, Mustafa Kemal Atatürk’ün, son derece yanlış, tarihe saygı duymayan bir karar sonucunda, denize çakılan kazıklarla çatlamasına, zarar görmesine neden olunan Üsküdar’daki Şemsi Paşa Camii’nin “mütehassıs ustalar marifeti ile” onarılması için imzaladığı kararname… Hem de hasta yatağında, 14 Temmuz 1938’de… Bu belge, Atatürk’e çamur atmaya çalışan, tarihi çarpıtanların çirkin yüzlerini de bir kez daha ortaya çıkarıyor…’ dedi.