Haydar Baş'a uzun namlulu silahlarla operasyon!

Haydar Baş'a uzun namlulu silahlarla operasyon!

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Haydar Baş'a, geçen Pazartesi günü uzun namlulu silahlarla bir operasyon yapıldığı belirtildi...

Özellikle son dönemde Mustafa Kemal Atatürk'le ilgili çıkışlarıyla gündemde olan Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Haydar Baş'a, geçen Pazartesi günü uzun namlulu silahlarla bir operasyon yapıldığı belirtildi.

Prof. Dr. Haydar Baş’ın Avukatı Lütfullah Önder konuyla ilgili olarak, katıldığı bir televizyon programında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

'EMRİ BEN VERDİM'
"Prof. Dr. Haydar Baş Bey'e, Susurlukta çirkin bir saldırı ile kumpas kurulmuştur" diyen Avukat Önder, şunları söyledi:

"Damadını asker ocağına teslim eden BTP lideri Prof. Dr. Haydar Baş dönüş yolunda (Balıkesir- Susurluk) skandal bir saldırıya maruz kalmıştır.

Terörle mücadele ekipleri ve çok sayıda polis tarafından uzun namlulu silahlarla yolu kesilen Haydar Baş’ın aracı kendisini takip eden 8 arabalı konvoydan ayrılarak Emniyet Amirliği binası içindeki büyük bir demir kapıdan içeri alınmaya çalışılmıştır.

Öncelikle belirtmek gerekir ki, biri dışında resmi giysili polisler Genel başkanı gördüklerinde 'Bu Haydar Baş, bu hocam' diyerek yapılan muameleye karşı şaşkınlıklarını dile getirmiş, Sayın Baş'tan özür dilemişlerdir.

Bu tavıra rağmen, sertçe bir tavırla provakasyonu sürdüren biri bayan 3 sivil polis olayı tahrik etmiş, bir sivil memur araçtan inmek isteyenlere belindeki silahı göstererek, sözlü saldırıda ve tahrikte bulunmuştur.

Öyle ki, aracı durduran trafik polisi, giysili memur, Sayın Baş ı göstererek,'terörist' budur demek iftirasını atmaktan çekinmemiştir.

Yaklaşık 30 dakika süren tartışmalar esnasında operasyonda yer alan ve emniyet amiri olduğunu belirten bir bayan görevli 'emri ben verdim' demiştir."

'OPERASYON EMRİNİ KİM VERDİ'
Olaydan sonra Balıkesir İl emniyet Müdürlüğü TEM Şube amirleri ile görüştüklerini belirten Av. Önder, “Prof.Dr. Haydar Baş’ın içinde olduğu araçta üst düzey bir FETÖ şüphelisi olduğu bilgisi üzerine Balıkesir TEM’den Susurluk İlçe emniyet müdürlüğüne talimatı kendilerinin verdiğini ifade ettiler” dedi.

Av. Önder, “Balıkesir TEM’e bu bilgiyi kim verdi? Operasyon emrini kim verdi? Vali mi, İçişleri Bakanı mı, yoksa başka biri mi?" sorularını sordu.

SÜLEYMAN SOYLU'YA ÇAĞRI
TV programında konuyla ilgili konuşan BTP Genel Başkan Yardımcısı Selim Kotil ise şunları söyledi:

“BTP liderinin ve kurmaylarının hukuksuz muameleye tepki göstermesi üzerine ekipte bulunan ve emniyet amiri olduğunu söyleyen bayan ihbarı bizzat kendisinin yaptığını ve talimatın da İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan geldiğini söyledi.

Burada terörist olarak suçlanan ve operasyona maruz kalan isim bir siyasi partinin Genel Başkanı. Operasyonu yapanlar Süleyman Soylu’nun ismini veriyor. Biz buna ihtimal vermiyoruz ancak bu konuyu aydınlatmak da sayın bakanın görevidir.”

Selim Kotil, olayda adı geçen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan da açıklama istedi.

Bakan Soylu'dan böyle bir talimat geldiğine ihtimal vermediklerini ifade eden BTP kurmayları, "Bu olayı aydınlatmak ve genel başkanımıza yapılan saldırının arkasında kimlerin olduğunu bulmak İçişleri Bakanlığı'nın görevidir" dediler.

BTP liderinin avukatları, hukuksuz saldırıyla ilgili suç duyurusunda bulunduklarını, bu olayda parmağı olan herkesin hak ettiği cezayı almaları için her türlü yasal adımı atacaklarını ifade ettiler.