HAZİRAN: İşgalcilere karşı Filistin halkının yanındayız

HAZİRAN: İşgalcilere karşı Filistin halkının yanındayız

ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasına Birleşik Haziran Hareketi'nden sert tepki geldi.

"Dün ABD Başkanı Trump sağduyudan yoksun, kışkırtıcı eylemlerine bir yenisini daha ekledi ve Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıdığını ilan etti" diyen HAZİRAN, açıklamanın Orta Doğu üzerindeki hesapları bitmek bilmeyen ABD-İsrail işbirliğini gözler önüne serdiğini ve özünde emperyalist bir çıkış olduğunu vurguladı.

Açıklama şu ifadelerle devam etti:

"Trump’un, 1967’den bu yana İsrail işgali altında bulunan Kudüs’le ilgili Filistin’in haklarını göz ardı eden, tek taraflı, İsrail yararına bu küstahça çıkışı İsrail-Filistin çatışmasını kuşkusuz derinleştirecektir. Bugün bile Gazze ablukası büyük bir insanlık dramı olarak sürerken, Batı Şeria sınırındaki Utanç Duvarı büyük bir insanlık ayıbı olarak yükselirken, İsrail hapishaneleri Filistinli direnişçilerle doluyken bu yeni karar Orta Doğu’daki gerilimi daha da tırmandıracaktır. Bu kararın bölgede yeni büyük bir savaşa yol açması da olasıdır.

Türkiye solu her zaman İsrail’in işgalci ve emperyalist politikalarının karşısında, Filistin halkının yanında haklı direnişleri için mücadele etmiş, bu uğurda can vermiştir. Filistin’le dayanışma içinde olmuştur ve olacaktır. Tarih tanıktır.

MAVİ MARMARA DAVASINI PARAYLA SATANLAR FİLİSTİN HALKINI SAVUNAMAZ

“Kudüs kırmızı çizgimizdir” deyip İsrail’le her türlü askeri ve ticari ilişkileri sürdürenlerin Filistin sevgisi ise sahtedir. “One minute” sahne şovuyla göz boyayıp Mavi Marmara davasını para karşılığı İsrail’e satanlar Filistin halkının savunucusu olamazlar. Hristiyanı, Müslümanı, Yahudisiyle yüzyıllardır ortak bir kültürü içinde barındıran toprakları yalnızca “Müslüman kardeşlerim” diye ananlar, halkları birbirine karşı kışkırtanlar barış adına konuşamazlar.

Emperyalist çıkar çatışmaları yüzünden uzun yıllardır kanla sulanan Orta Doğu coğrafyası bir gün mutlaka esenliğe kavuşacak ve Haziran güneşiyle aydınlanacaktır. İşte o gün insanlığın kadim kentlerinden Kudüs de barışın ve kardeşliğin başkentlerinden biri olacaktır."