HAZİRAN Yürütme Kurulu, Adalet Yürüyüşü'ne katılıyor

HAZİRAN Yürütme Kurulu, Adalet Yürüyüşü'ne katılıyor

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasıyla başlattığı ve on binlerce yurttaşın eşlik ettiği Adalet Yürüyüşü'ne Haziran Hareketi Yürütme Kurulu da katılacak.

Birleşik Haziran Hareketi, başından bu yana desteklediği ve Hayır iradesinin devamı olarak gördüğü Adalet Yürüyüşü’ne 14’üncü gününde Yürütme Kurulu Üyeleriyle katılım gösterecek. HAZİRAN tarafından yapılan açıklamada, eşitlik ve özgürlük talebinin dillendirildiği tüm mecralarda yurttaşlarla beraber olunduğu vurgulanarak, “Adalet, eşitlik ve özgürlük talebinin milyonların talebi olduğunu biliyoruz… Bu yürüyüşün 14. gününde, mesafeleri birlikte eksiltmek, özgürlüğü birlikte adımlamak ve eşitliği birlikte kazanmak için orada olacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz” ifadelerine yer verildi.

HAZİRAN’ın açıklaması şu şekilde:

"ADALET, EŞİTLİK VE ÖZGÜRLÜK İÇİN YÜRÜYORUZ

Birleşik HAZİRAN Hareketi olarak; Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasının ardından, Kemal Kılıçdaroğlu’nun çağrısıyla gerçekleşen Adalet Yürüyüşü’nü, HAYIR iradesinde birleşen halkın yürüyüşü olarak görmüş ve ilk günden itibaren on binlerle birlikte yürümüştük.
 
Adalet Yürüyüşü süresince gerek Ankara’dan İstanbul’a doğru ilerleyen ana yürüyüş kolunda gerekse de adalet, eşitlik ve özgürlük talebinin dillendirildiği bütün mecralarda söz konusu talepleri kendi talepleri olarak gören yurttaşlarımızla birlikte olduk.

Adalet, eşitlik ve özgürlük talebinin milyonların talebi olduğunu biliyoruz.

HAZİRAN GYK üyeleri olarak baştan beri desteklediğimiz bu yürüyüşün 14. gününde, mesafeleri birlikte eksiltmek, özgürlüğü birlikte adımlamak ve eşitliği birlikte kazanmak için orada olacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz.

Birleşik HAZİRAN Hareketi"