HDP: Demokratik siyasete darbe sürecini kınıyoruz

HDP: Demokratik siyasete darbe sürecini kınıyoruz

HDP, CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun MİT TIR’ları davası kapsamında tutuklanmasına ilişkin yaptığı açıklamada Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasını kınadı. HDP, açıklamasında 2016 yılında dokunulmazlıkların kaldırılmasını hatırlatırken 'Demokratik siyasete darbe süreci, onlarca belediye eşbaşkanının tutuklanması, seçilmiş belediyelere kayyumların atanması ve 4 Kasım’da da Eş Genel Başkanlarımız ve milletvekillerimizin rehin alınmaları ile sürdürüldü' ifadelerini kullandı.

HDP’nin açıklaması şöyle:

20 Mayıs 2016’da Meclis’te dokunulmazlıkların kaldırılması ile başlayan demokratik siyasete darbe süreci, onlarca belediye eşbaşkanının tutuklanması, seçilmiş belediyelere kayyumların atanması ve 4 Kasım’da da Eş Genel Başkanlarımız ve milletvekillerimizin rehin alınmaları ile sürdürüldü.
Bugün CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanması bu sürecin bir devamıdır.

Ülkemiz her alanda gün be gün derinleşen ve evrensel insan haklarının ve hukuk ilkelerinin çiğnendiği ve yok sayıldığı bir süreci yaşamaktadır.

Baskıların gittikçe arttığı bir dönemde demokrasi mücadelesi verenlerin, demokratik değerlere sahip çıkanların eşitlik, özgürlük ve adalet mücadelesini büyütmeleri gereklidir.

Bir kez daha hatırlatıyoruz ki, bugün adaleti çiğneyenler, her türlü hukuksuzluğu yaparak iktidarlarını sürdürmeye çalışanlar, yarın hukuk ve adalet zeminine en fazla ihtiyaç duyanlar olacaktır.

HDP olarak, demokratik siyaset alanına ve muhalefet partilerine yönelik darbe sürecine boyun eğmeyeceğimizi bir kez daha vurguluyoruz.

Eş Genel Başkanlarımız ve milletvekillerimiz başta olmak üzere tüm tutuklu vekillerin, belediye eşbaşkanlarının ve demokratik siyasetçilerin özgürlükleri için mücadelemizi büyüteceğiz.