Fehmi Koru: Gül susarsa suskunluğu aleyhe çalışır

Fehmi Koru: Gül susarsa suskunluğu aleyhe çalışır

Abdullah Gül’e yakın isimlerden Fehmi Koru, AKP’den Gül’e sarf edilen sözlere tepki gösterdi, “Gül susarsa suskunluğu aleyhte çalışır” diyerek “içeriye” mesaj gönderdi

Yayınlanan son KHK'yi eleştirerek düzeltme isteyen Abdullah Gül ile AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın tartışmaları sürerken , Gül’e yakınlığıyla bilinen Fehmi Koru da Gül’ün “konuşması” ve “susması” ikiliği kurduğu bir yazıyla konuya müdahil oldu. Gül’ün siyasi deneyimi nedeniyle konuşmasının AKP hesabına olumlu puan yazacağını belirten Koru, susmasının taşıdığı anlamı ise mesaj gönderircesine şöyle değerlendirdi: 

"AK Parti’nin itibar ettiği bazı köşelerden ve AK Partili bilinen bazı sosyal medya kullanıcılarından yükselen Gül-karşıtı tepkilere ne diyeceğiz? Doğrusu ben ne diyeceğimi pek bilemiyorum. Gül ile AK Parti arasındaki mesafenin açılması, açılmasa bile açılmış görüntüsü vermesi 11. Cumhurbaşkanı’na bir şey kaybettirmez, belki onu suskunluğa sevk etmekten –o da belki– başka bir işe yaramaz; ancak öyle bir görüntünün kitlelere yansıması AK Parti’yi kesinlikle olumsuz etkiler. Kaldı ki, Gül, fiilen güncel siyasetin içerisinde yer aldığı günlerde de, bazı politik tavırlara açık-kapalı muhalefetini belli etmiş, Çankaya’da bulunduğu 7 yıl boyunca da gerektiğinde fren görevini yapmaktan geri durmamıştı. Gül susarsa suskunluğu aleyhe çalışır."

“KHK düzeltilmeli, OHAL kaldırılmalı”

Koru, yazısının sonunda ise yapılması gerekeni şöyle söyledi:

"Siyaseten en güçlü olduğu bir dönemde şu sıralarda AK Parti; bu durumunu kendisini daha da güçlü hale getirecek demokratik bir çizgiye yerleşerek pekiştirebileceği gibi, “Nasıl olsa güçlüyüm” görüşüyle gücünü eksiltebilecek yanlışlıklara da sapabilir. Doğru olan tavır, ilkidir. KHK gözden geçirilip düzeltme yoluna gidilmeli, KHK’lı yönetime izin veren OHAL de daha fazla uzatılmadan sonlandırılmalıdır."