HDP'nin Cumhurbaşkanı adayı belli oldu iddiası

HDP'nin Cumhurbaşkanı adayı belli oldu iddiası

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Parti Meclisi, Selahattin Demirtaş'ın Cumhurbaşkanı adayı olarak gösterilmesine karar verdi.

Bugün toplanan ve hâlen devam eden HDP Parti Meclisi’nde tutuklu eski Eş Genel Başkan Selahattin Demirtaş’ın Cumhurbaşkanı adayı gösterilmesi kesinleşti. Demirtaş’ın adaylığı netleşirken parti kurullarında sürecin işletilmesi için henüz açıklanmayacağı öğrenildi. Son dakika habere göre, HDP Genel Merkezi’nde yapılan toplantıda CHP’nin “sıfır baraj ittifakı”na da destek kararı çıktı.

HDP'de eski Eş Genel Başkan Selahattin Demirtaş’ın Cumhurbaşkanı adayı gösterilmesi konusunda mutabakata varıldığı öne sürüldü.

 HDP'li bir yetkili, 24 Haziran'da yapılacak seçimde HDP'nin eski Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın çok büyük ihtimalle partinin cumhurbaşkanı adayı olacağını söyledi.

Reuters'a bilgi veren HDP'li yetkili, "Prosedürleri birkaç gün sürer, ama çok büyük ihtimalle adayımız Demirtaş olacak" dedi.

Demirtaş’ın HDP’nin adaylık teklifine verdiği yanıtta, “Aday olma kararının kendisine bırakılması durumunda” aday olmayı istediği öğrenildi.HDP’nin adayın açıklanması için ise en geç tarih 1 Mayıs olarak belirlendi.

Demirtaş  hakkında devam eden davalar nedeniyle Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunuyor.