'HDP Öcalan'ın ipini çekiyor'

'HDP Öcalan'ın ipini çekiyor'

Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu üyesi Burhanettin Duran, HDP’nin içinde yer alan “solcuların” HDP’nin yönetiminde etkin olduğunu ve süreci onların belirlediğini iddia etti.

AKP’nin İstanbul adayı Binali Yıldırım, 31 Mart seçimlerini kaybettikten sonra, AKP’nin seçim kampanyası değişti. Bu değişiklikte ilk sinyallerden birini de, Siyaset Ekonomi Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA) Genel Koordinatörü, Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu üyesi ve hükümete yakın Sabah gazetesi yazarı Burhanettin Duran verdi. Burhanettin Duran, Mayıs ayında katıldığı NTV yayınında, PKK terör örgütünün İmralı’daki lideri Abdullah Öcalan’dan “Sayın” diye söz etmişti.

Duran, bugünkü köşe yazısında da Abdullah Öcalan’ın AKP’ye destek çıkan mektubuna dikkat çekti. Öcalan’ın mektubu sonrasında AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuyla ilgili yorumlarını ve tartışmaları yazısının başında aktaran Burhanettin Duran, HDP’nin içinde yer alan “solcuların” HDP’nin yönetiminde etkin olduğunu ve süreci onların belirlediğini iddia etti.

Burhanettin Duran’ın Öcalan’ın mektubuna ilişkin yazısının ilgili bölümü şöyle:

“Nitekim Türk solundan marjinal isimlerin HDP içinde etkili pozisyona gelmesinin rahatsızlık yarattığı biliniyordu.

Öcalan'ın mektubunu gizleyen ve mesajını dikkate almayanlara bu isimlerin öncülük ettiği söyleniyor.

Böyle ise Kürt milliyetçiliğinin Türk solunun tercihlerine bu kadar mahkum edilmesi ayrıca düşündürücü.

Demem o ki, Öcalan'ın seçimlerde "tarafsızlık" çağrısı HDP'yi krize soktu.

Öcalan ile bağını gizlemeyen HDP kendi eliyle Öcalan'ın ipini çekiyor.”