Medeniyetlerin Kenti Büyükçekmece’nin tarihi yazıldı

Medeniyetlerin Kenti Büyükçekmece’nin tarihi yazıldı

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün en önemli projelerinden olan “Büyük Medeniyetlerin Büyük Kenti Büyükçekmece” isimli kitap TÜYAP’da devam eden 36. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı’nda tanıtılacak.

Büyükçekmece’nin tarihine ışık tutan ve bilinmeyenleri gün ışığına çıkartan kitap, 9 kişilik uzman bir ekibin Makedonya’ya kadar ulaşan Osmanlı Arşivleri’nden elde ettikleri bilgileri içeriyor.

Çarşamba günü kitabın tanıtımı yapılacak

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün uzun yıllardır üzerinde çalıştığı Büyükçekmece’nin tarihine yönelik olarak hazırlanan “Büyük Medeniyetlerin Büyük Kenti Büyükçekmece” isimli kitap tamamlandı. Kitabın lansmanı 8 Kasım Çarşamba günü Tüyap Kongre ve Fuar Merkezi İnterexpo Salonu’nda gerçekleşecek.

“Muhteşem bir eser ortaya çıktı”

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Büyükçekmece’nin tarihinde medeniyetlerin ve kültürlerin çok etkili olduğunu belirterek şunları söyledi; “İlk kez Büyükçekmece’nin tarihin bu denli derin ve bu denli titizlikle incelendiği bir kitap hazırlandı. Kitap, 9 kişilik uzman bir ekibin Osmanlı arşivlerini incelemeleri ve arşivlerin Makedonya’daki izlerini de sürerek hazırlandı. “Büyük Medeniyetlerin Büyük Kenti Büyükçekmece” isimli bu muhteşem eser, TÜYAP Kitap Fuarı kapsamında basına ve kamuoyuna tanıtılacak. Büyükçekmece’nin tarihi hakkında, arşivlere dayanan gerçek bilgileri bu eser sayesinde edinmiş olacağız.”