Her an kalp yetmezliği yaşayabilirler

Her an kalp yetmezliği yaşayabilirler

Açlık grevlerinin 98. gününde açıklama yapan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın avukatı, iki eğitimcinin her an kalp yetmezliği yaşayabileceklerini söyledi.

İhraç edildikleri işlerine dönmek için başlattıkları açlık grevinin 76’ıncı gününde tutuklanan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın avukatı, iki eğitimcinin her an kalp yetmezliği yaşayabileceklerini söyledi.

Görüşe tekerlekli sandalyeyle geliyor

Tutuklu iki eğitimciyi Sincan Cezaevi’nde ziyaret eden avukat Engin Gökoğlu Evrensel’e yaptığı açıklamada, Nuriye Gülmen’in artık tekerlekli sandalyeyle görüşe geldiğini belirtti. Gülmen’in B1 vitamini sıkıntısı çektiğini ve görüştüğü tarihte kendisine B1 vitamini verilmediğini kaydeden avukat, bu nedenle unutkanlığının arttığını ifade etti. Gülmen’in hızla kilo kaybettiğini belirten Gökoğlu, kendisinin savunmasını hazırlamak için istediği kitaplara sınırlama getirildiğini söyledi.

Semih Özakça’nın şu an görüşe yürüyerek geldiğini kaydeden Gökoğlu, Gülmen kadar olmasa da Özakça’nın da kilo kaybının devam ettiğine dikkat çekti. Özakça’nın B1 vitamini sorununu çözdüklerini belirten avukat, ikisinin de durumunun kritik olduğunu dile getirdi.