Her yer 19 Mayıs

Her yer 19 Mayıs

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı tüm ülkede coşkuyla kutlanıyor.

SAMSUN

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 98. yıldönümü kutlamaları Atatürk Anıtı önünde yapılan törenle başladı. Sağanak yağış altında başlayan törende Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü tarafından anıta çelenk sunuldu. Daha sonra saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Atatürk'ün Kurtuluş Savaşı'nı başlatmak üzere 19 Mayıs 1919'da ayak bastığı Samsun'da işitme engelli çocuklar ve milli sporcular İstiklal Marşı'nı işaret dili ile söyledi.

ERZURUM

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı yurt genelinde olduğu gibi Erzurum'un Pasinler ilçesinde de kutlandı.  Pasinler'de sabah saat 9'da hükümet konağı önündeki Atatürk büstüne Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdür vekili Orhan Beyazlı tarafından Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü çelengi sunuldu. Saygı duruşu ve akabinde istiklal marşı okundu.

ANKARA

Ankara’da Ülkü Akın Ortaokulu öğrencileri 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında ilginç bir etkinliğe imza attı. 380 kişilik öğrenci grubu, okul bahçesinde toplanarak ay-yıldız oluşturdu ve hep birlikte İstiklal Marşı'nın 10 kıtasını okudu.

KAYSERİ

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Kayseri'de de coşkuyla kutlanıyor.  Kutlamalar çerçevesinde Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk sunma programı düzenlendi. Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Eskici tarafından çelengin sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

HATAY

Antakya Vali Ürgen Alanı'nda toplanan gençler, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemil Şensöz, Milli Eğitim İl Müdürü Kemal Karahan, protokol üyeleri ve bazı daire müdürleri belediye bandosu eşliğinde Gençlik Yürüyüşü gerçekleştirdi. Yürüyüşün ardından kutlamalar Atatürk Anıtı’nda düzenlenen çelenk sunma töreni ile devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemil Şensöz anıta çelenk sundu.

KİLİS

Kilis’te, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında çocukların taekwondo ve karate gösterisi ayakta alkışlandı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Remzi Arkalt tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasının ardından, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra Cumhuriyet meydanında etkinlikleri geçildi.

İZMİR

İzmir’de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı resmi töreni Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlendi. Anneler Günü için gittikleri gezide meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden 24 kişinin acısını paylaşmak üzere İzmir Valiliği, törenin gösteri kısmını iptal etti. İzmir Valiliği tarafından düzenlenen resmi tören Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirildi. Törene İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Abdullah Recep ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yanı sıra CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır ile bazı İzmir milletvekilleri de katıldı.Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Osman Tatlısu’nun, Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

ZONGULDAK

Zonguldak´ta, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, kortej yürüyüşü ve Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törenle kutlandı. Kutlamalar, Gazipaşa Caddesi’ni takiben Valilik önündeki Atatürk Anıtı’na yapılan kortej yürüyüş ile başladı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nce düzenlenen yürüyüşte öğrenciler, Fatih Halk Eğitim Merkezi mehteran takımının marşları eşliğinde yürüdü. Türk bayrağı ve Atatürk fotoğraflı tişörtler giyen öğrenciler bayram coşkusu yaşadı.

ADIYAMAN

Adıyaman'da gerçekleştirilen 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı kutlamaları esnasında başlayan yağmur etkinliğin yarıda kesilmesine neden oldu. Adıyaman Valiliği önünde gerçekleştirilen kutlama töreni Atatürk Anıtına çelenk bırakılmasıyla başladı. Saygı duruşu sonrasında İstiklal Marşı okundu. Etkinlikte sporcular jimnastik gösterileri yaptı.

BALIKESİR

Balıkesir’in Edremit ilçesinde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı düzenlenen törenlerle kutlandı.  Törenler ilk olarak Cumhuriyet Meydanından, Şehit Hamdibey Meydanına gençlik yürüyüşü ile başladı. Sabah saat 09.45’te başlayan yürüyüşte bayraklar eşliğinde yürüyen gençler coşkulu bir şekilde Gençlik Marşını hep bir ağızdan söylediler. Ayrıca yaklaşık 30 motosikletli de araçlarıyla yürüyüşe eşlik etti.

MERSİN

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları, Gençlik Yürüyüşü ve Cumhuriyet Meydanı'ndaki gösterilerle şölene dönüştü. Özellikle engelli özel sporcuların halk oyunları gösterileri büyülerken, trambolin gösterisinde yeteneklerini sergileyen gençler heyecanla izlendi.

ADANA

Adana’daki kutlamalar Atatürk Parkı’ndaki Atatürk Anıtı önüne çelenk konulmasıyla başladı. Öğrenciler, yaklaşık 120 metre uzunluğundaki Türk bayrağıyla Adana Büyükşehir Belediye Bandosu’nun seslendirdiği İzmir Marşı eşliğinde Uğur Mumcu Meydanı’ndaki kutlama alanına geldi. Bando tören alanına girişte ve daha sonra bir süre İzmir Marşı çaldı. Tören sırasında da ses sisteminden sık sık İzmir Marşı okundu. Marşa alanı dolduran öğrenciler de hep bir ağızdan eşlik etti.

ANTALYA

Antalya'da kutlamalar, Cumhuriyet Caddesi üzerinde 09.00'da öğrencilerin toplu yürüyüşüyle başladı. Kırmızı beyaz renklere bürünen gençler cadde üzerinde yürürken vatandaşlar tarafından uzun süre alkışlandı. Daha sonra Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunumuyla başlayan tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla son buldu.