Herkes kendi üniversitesinden mezun olacak

Herkes kendi üniversitesinden mezun olacak

15 yeni üniversite kurulması ve 3 üniversitenin bölünerek bazı fakültelerin yeni üniversitelere bağlanması kararı, bu okullarda okuyan öğrencileri telaşlandırdı. Ancak yasa tasarısının bir maddesi mevcut öğrencilerin, başka üniversiteye nakledilseler de, halen okudukları okulun adıyla diploma almasını öngörüyor.

Böylelikle İstanbul, Gazi ve İnönü Üniversitelerinin bazı öğrencileri başka üniversitelerde okuyacak ancak ilk girdikleri okulların diplomasına sahip olacak. Yeni kurulacak, İbni Sina, Hacı Bayram ve Malatya Üniversitesi ise, okul açıldıktan sonra ve ilk mezuniyetten itibaren kendi adıyla diploma verecek.

HANGİ FAKÜLTELER ?

Önümüzdeki hafta TBMM'de ele alınacak olan tasarı ile, İstanbul’da kurulacak İbni Sina Üniversitesine, halen İstanbul Üniversitesi'ne bağlı olan ”Diş Hekimliği Fakültesi, Florence Nightingale Hemşirelik Fakültesi, Hasan Ali Yücel Eğitim Fakültesi, İletişim Fakültesi, İşletme Fakültesi, Orman Fakültesi, Sağlık Bilimleri  Fakültesi, Spor Bilimleri Fakültesi, Veteriner Fakültesi, Çapa Tıp Fakültesi, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Ormancılık Meslek Yüksek Okulu, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, Veterinerlik Meslek Yüksekokulu” bağlanacak.

Ankara'da ise Gazi Üniversitesi bölünüyor ve Hacı Bayram Veli Üniversitesi kuruluyor. Yeni üniversiteye Gazi'den alınacak ”Diş Hekimliği Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Hukuk Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İletişim Fakültesi, Mimarlık Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Tıp Fakültesi, Adalet Meslek Yüksekokulu, Sağlık Meslek Yüksekokulu” bağlanacak. Yeni kurulacak Malatya Turgut Özal Üniversitesine de, mevcut İnönü Üniversitesine bağlı Ürünler Fakültesi ile Ziraat Fakültesi aktarılacak.