Hidayet Karaca'nın avukatına hapis cezası

Hidayet Karaca'nın avukatına hapis cezası

Kapatılan Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın avukatlarından Doğan Akkurt, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan çıktığı ilk duruşmada 5 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. 

İstanbul 34. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmada tutuklu sanık Doğan Akkurt, cezaevinden getirildi. Savunmasını yapan sanık Akkurt, FETÖ'ye üye olmadığını sadece bir rica üzerine Hidayet Karaca'nın avukatlığını üstlendiğini söyledi. Sanık Akkurt, savcılık aşamasında etkin pişmanlık hükümleri kapsamında verdiği ifadesinin de dikkate alınmasını istedi. Cumhuriyet savcısı ilk duruşmada esas hakkındaki mütalaasının mahkemeye sundu. Akkurt'un "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan cezalandırılmasını talep etti. 

 Etkin pişmanlıktan yararlanmak istedi

Sanığın avukatları da söz alarak, müvekkillerinin bu örgütle ideolojik bir bağının bulunmadığını, söz konusu örgütün devlete ve millete karşı gerçek yüzünü anlayınca tüm ilişkisini kestiğini belirtti. Soruşturma aşamasında müvekkilinin etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanarak ifade verdiğini ancak savcının bu ifadeyi yüzeysel bularak etkin pişmanlık hükümlerinin uygulanmamasını sağladığını iddia etti. Müvekilinin etkin pişmanlıktan yararlandırılmasını isteyen sanık avukatı müvekkilinin beraatine karar verilmesini talep etti. 

Ceza yarı oranında düşürüldü

Son söz sorulan sanık Akkurt da önce tahliyesini sonra da beraatini talep etti. Dosyayı karara bağlayan mahkeme heyeti, sanık Akkurt'un "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçunu işlediğinin sabit olduğunu belirterek, 10 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi. Sanığın etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanarak verdiği ifade ve sanığın duruşmadaki iyi halini göz önüne alan heyet, sanığa verilen cezayı 5 yıl 10 ay hapis cezasına düşürdü. Heyet, sanığın tutuklu kaldığı süreyi de dikkate alarak tahliyesine de karar verdi.