Hırsızlık yaparken yakalanan polisten ilginç talep

Hırsızlık yaparken yakalanan polisten ilginç talep

400 TL para çalarken kameralara yakalanan polis memuru A.V.H. görüntülerinin KHK ile kapatılan dihaber'de 22 Ağustos 2017'de yayınlanmasından iki gün sonra Salihli 4. Asliye Ceza Mahkemesi’ne dilekçe vererek, davayla ilgili 'yayın yasağı' konulmasını istedi.

Hırsızlık yaparken kameraya yakalanan polis memuru, hakkında açılan davaya 'yayın yasağı' konulmasını istedi.Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı çıkarılan R.T'nin kaldığı ikamette yapılan arama sırasında evde bulunan ziynet eşyaları ile

'TÜRKİYE ALEYHİNE ANTİ PROPAGANDALARIN ÖNLENMESİ İÇİN'

A.V.H. dilekçesinde şu ifadelere yer verdi: "Dava dosyasında sanık durumundayım. İddianameye konu olay yaklaşık bir yıl önce yaşanmıştır. İddia edilen hırsızlık olayı ile ilgili mahkemenizde yargılama devam ederken, olaya siyasi ve etnik boyut kazandırmak isteyen kötü niyetli kişiler sanki olay yeni olmuş gibi olayı sosyal medyada ve yazılı basına servis ettiler. Kötü niyetli ve Türkiye Cumhuriyeti muhalifleri kişiler ve dosyadaki yasal temsilcileri; üzerine atılı hırsızlık suçunu bahane ederek başta Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni, Polis teşkilatımızı ve şahsımı kamuoyunda küçük düşürmek için basın ve sosyal medya yoluyla anti propaganda yapmaktadır. Kötü niyetli ve Türkiye Cumhuriyeti Muhalifleri kişiler ve dosyadaki yasal temsilcilerinin şahsıma, emniyet teşkilatına ve dolaylı olarak Türkiye Cumhuriyeti aleyhine yaptıkları anti propagandaların önlenmesi için yayın yasağı konmasını istiyorum."

Yargılama yapan mahkeme, yayın yasağı konusunda kararı Sulh Ceza Hakimliği vereceğini belirterek, A.V.H'nin yayın yasağı talebini reddetti. Sanık A.V.H'nin Sulh Ceza Hakimliği başvurup başvurmadığı konusunda ise bir bilgi edinilemedi.

'SANIK PANİK HALİNDEYDİ'

Öte yandan Salihli 4. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın Ekim ayındaki 3'üncü duruşmasında olayı gören bir tanık daha dilendi. Sanık A.V.H'nin katılmadığı duruşmada, tanık olarak dinlenen S.T., o günü şöyle anlattı: "Olay günü kayınbabamın evinde arama yapıldı. Arama yapılırken ben dışarıdaydım. Arama bittikten sonra içeriye girdik. İçeriye girdiğimizde kaynanamın ziynet eşyalarını bulamadık. Daha sonra komiser ile birlikte üç dört kere daha aradık. Ancak ziynetleri bulamadık. Ancak sanık panik halindeydi. Sanık daha sonra bizden önce hızlıca odaya girerek, çarşafın altına elini hızlıca soktu çıkardı ve 'Sizin altınlarınız burada' dedi." 
Tanık S.T. “Siz daha önce çarşafın altına bakmış mıydınız” sorusuna da şu yanıtı verdi: “Biz evde eşyaları ararken daha önce çarşafın altına defalarca bakmıştık. Aynı şekilde sanık çekyatın altında da ziynet eşyaları buldu. Biz oraya da bakmıştık." Mahkeme, diğer tanık K.K’nin dinlenmesine karar vererek, davayı 20 Aralık’a erteledi.