HKP: Cumhuriyet tarihinin en büyük suçu işleniyor

HKP: Cumhuriyet tarihinin en büyük suçu işleniyor

HKP, Anayasa değişikliğinin oylandığı Referandum ile ilgili YSK'nın oy devşirmesiyle sahte oyları tam kanunsuzluk halinde geçerli kıldığını iddia ederek AİHM'e başvurdu.

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), Anayasa Mahkemesi'nin sessiz kalması üzerine Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine (AİHM) giderek, YSK’nın tam kanunsuzluğunun tedbiren durdurulmasını talep etti.

HKP Genel Merkezi'nin yaptığı yazlı açıklamada Başkanlık sistemi adı altında AKP ve MHP'nin faşist bir din devleti kurulmak üzere yola çıktını hatırlatarak, "binbir sahtekarlıkla TBMM’den bir Anayasa paketi geçirmişti. Anayasa Hukukçularının dahi “Haydut Düzeni”, “Çakma Anayasa”, “Tuzak Anayasa” ve benzeri isimler ile tarif ettiği bu Anayasanın, “Hayır”cılara binbir zulüm ve engelleme uygulanarak götürüldüğü sözde Halk Oylaması sürerken; oylamanın bitmesine kısa bir süre kala, “Evet”çilerin ihtiyaç duyduğu sahte oyların imdadına YSK yetişmiş ve 80 milyonun gözüne baka baka “mühürsüz zarf ve pusula ile kullanılan oyların geçerli sayılması” kararını vermişti" dedi.

CUMHURİYET TARİHİNİN EN BÜYÜK SUÇU

Süreci kanunsuzluk hali olarak değerlendiren ve “hukuk güvenliği”, “seçim güvenliği” ve “serbest seçim hakkı” ihlalleri ile Cumhuriyet tarihinin en büyük suçlarından birinin işlendiğini iddia eden HKP, daha önce bu durumu AYM'ye taşıdığını hatırlattı. Anayasa Mahkemesinin 3 gün önce “yetkisizlik” sebebiyle “kabul edilemezlik” kararı verdiğini duyuran HKP'nin açıklamasının devamı şöyle: "AİHM içtihatlarını uygulaması gereken AYM, şekli gerekçelerle suça ortak oldu böylece. Bunun üzerine, başka hiçbir merci kalmadığından, bu tam kanunsuzluk halini Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine taşımamız gerekti. Anayasa Mahkemesi kararı Resmi Gazetede yayımlanır yayımlanmaz, vakit geçirmeksizin AİHM’e başvurumuzu yaptık. Başvurumuzda AİHM’den YSK’nin tam kanunsuzluğunun tedbiren durdurulmasını da talep ettik.