Hollanda’daki saldırının şüphelisi yakalandı

Hollanda’daki saldırının şüphelisi yakalandı

Hollanda'nın Utrecht Kenti'nde bu sabah bir tramvay istasyonunda kalabalığa ateş açıp üç kişiyi öldüren ve 9 kişiyi de yaralayan Gökmen Tanış'ın yakalandığı açıklandı.

Hollanda basınında yer alan haberlere göre, 3 kişinin ölümüne 9 kişininde yaralanmasına neden olan Tanış’ın yakalandığı belirtildi.

Gökmen Tanış’ın hakaret, hırsızlık, adam öldürmeye teşebbüs, taciz ve tecavüz suçlarından kayıtlarının bulunduğu öğrenildi. 2013 yılında savcılığın Gökmen Tanış’a karşı, “adam öldürmeye teşebbüs” suçundan soruşturma açtığı ortaya çıktı. Tanış’ın, o dönem evde uzun namlulu silahla ateş ettiği belirtildi. Tanış’ın bu saldırıda bir kadını hedef aldığı ve öldürmeye çalıştığı öğrenildi.

ALMANYA SINIRI KAPATTI

Bu sabah, 24 Ekim Meydanı yakınlarındaki Oudenrijn Hastanesi civarında saldırıyı gerçekleştiren Göken Tanış’ın, Alman plakalı bir arabayı çalarak kaçtığı sanılıyor. Tanış henüz yakalanmadı ancak Utrecht Polisi, yasakladığı meydana giriş- çıkışı yeniden trafiğe açtı. Bu arada, Hollanda’nın Almanya sınırında da polis kontrolleri başlatıldı. Hollanda basını, “terör ihtimalı yine de gözardı edilmiyor ancak kişinin ailevi ya da başka bir nedenden dolayı bu saldırıyı gerçekleştirdiği görüşü ağır basmaya başladı” açıklamasını yaptı.