Hrant Dink cinayeti davasında Ergün Yorulmaz ve Gazi Günay'ın savunması alındı

Hrant Dink cinayeti davasında Ergün Yorulmaz ve Gazi Günay'ın savunması alındı

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin 85 sanığın yargılandığı davanın 12. duruşmasında, dönemin Trabzon Jandarma İstihbarat Şube Müdürlüğü görevlisi olan tutuksuz sanıklar Ergün Yorulmaz ve Gazi Günay'ın savunması alındı.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, celse arasında mahkemeye gelen belgeler okundu. Belgelerin okunmasının ardından, cinayetten önce, Dink'in Bakırköy'deki evi ve iş yeri çevresinde keşif yaptıkları iddia edilen tutuksuz sanıklar, dönemin Trabzon Jandarma İstihbarat Şube Müdürlüğü görevlileri Ergün Yorulmaz ve Gazi Günay, sırasıyla savunma yaptı.

Sanık Ergün Yorulmaz, Trabzon'dan İstanbul'a Coşkun Aydın adlı bir kişinin, işlediği cinayetle ilgili çalışma yapmaları nedeniyle geldiklerini öne sürerek, Coşkun Aydın'ın yakalanması için yardımcı eleman olan şahıs Halit Sağlam ile 9 Ağustos 2006'da Bakırköy'de buluştuklarını ve çalışma yapmalarının ardından 14 Ağustos 2006'da İstanbul'dan Trabzon'a dönerek göreve başladıklarını söyledi.

Sanık Yorulmaz, "Kesinlikle Hrant Dink’in iş yerine, evine gitmedik, keşifte bulunmadık. Benim uzaktan yakından hiçbir alakam yok. Cinayetle ilgili yargılanan kimseyle olay öncesi ve sonrasında ne bir görüşmem, ne de bir faaliyetim söz konusudur." sözleriyle kendini savundu.

Savunması alınan tutuksuz sanıklardan Gazi Günay ise İstanbul’da bulundukları süre boyunca Coşkun Aydın’ın yakalanmasına ilişkin çalışmalar yaptıklarını ve hiçbir şekilde Hrant Dink’in konutuna, Beyazadam Kitabevi'ne keşif amaçlı gitmediklerini aktararak, Dink cinayetini organize etmek amaçlı İstanbul’a gelmeleri durumunda, İstanbul’daki hiçbir kurumla iletişime geçmeyeceklerini ifade etti.

Duruşma, yarına ertelendi.