Eroğlu: Kendi dönemim için değil ama eski dönemler adına Türkiye'den özür diliyorum

Eroğlu: Kendi dönemim için değil ama eski dönemler adına Türkiye'den özür diliyorum

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Biyoçeşitliliğin yüzde 80'i ormanlardadır. Dolayısıyla Orman ve Su İşleri Bakanlığı bu işlerde çok geç kaldı. Ben kendi dönemim için değil ama eski dönemler adına bütün Türkiye'den özür diliyorum" dedi.

Eroğlu, Afyonkarahisar'da Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Merkezi'ni ziyaretinde yaptığı konuşmada, tıbbi ve aromatik bitkiler sektörü için önemli bir adım atılması gerektiğini söyledi. Orman ve Su İşleri Bakanlığının sektöre yönelik faaliyetlerine karşı çıkan bazı çevreler olduğunu dile getiren Eroğlu, şöyle konuştu: "Biyoçeşitliliğin yüzde 80'i ormanlardadır. Dolayısıyla Orman ve Su İşleri Bakanlığı bu işlerde çok geç kaldı. Ben kendi dönemim için değil ama eski dönemler adına bütün Türkiye'den özür diliyorum. Tıbbi ve aromatik bitkilerle ilgili çalışma yapılması için Afyon Kocatepe Üniversitesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi, Sağlık Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığından uzmanları bir araya getirerek 30-40 kişilik bir çalışma grubu kuruldu."
'BU ÇOK ÖNEMLİ BİR PAZAR, ÖNEMLİ BİR POTANSİYEL'

Çalışma grubunun sektörle ilgili büyük bir eylem planı hazırladığına dikkati çeken Eroğlu, "Kim, neyi, ne zaman yapacak? Çin'le nasıl işbirliği yapacağız? Çinli iş adamlarımızı da davet edeceğiz. Sonuçta bu şekilde bir çalışma içerisine girdik. Bu konu çok önemli bir pazar. Önemli bir potansiyel." ifadelerini kullandı.

Bakan Eroğlu, daha sonra AKÜ Onkoloji ve Hemotoloji Hastanesinde incelemelerde bulunarak, hastane bahçesine ağaç dikti.