Hükümete yakın yazardan Bülent Arınç'a 'jübile' çağrısı

Hükümete yakın yazardan Bülent Arınç'a 'jübile' çağrısı

FETÖ çıkışıyla son dönemde yeniden gündemde olan AKP kurucusu ve eski TBMM Başkanı Bülent Arınç’a, 'Edi ile Büdü' benzetmesini yaptığı yazarlardan Fuat Uğur, ağır sözlerle cevap verdi. Uğur, Arınç'a, ‘törenle siyaseti bırakma, gürültüsüzce ve usulca siyaset sahnesinden çekilme’ çağrısında bulundu.

Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur, eski TBMM başkanı ve eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a, törenle siyaseti bırakma çağrısı yaptı. Arınç, “80 milyonluk kitlede 80 kişi hariç herkes Fethullah Gülen’e sempati duymuştur” sözleri nedeniyle kendisini eleştiren Cem Küçük ve Fuat Uğur için isim vermeden “Adeta Edi ile Büdü! Geçmişi ve kökleri temiz ekranlarda, dava çilesi çekmiş ve ahirete göçmüş insanların kemiklerini sızlatırcasına, her sabah, her gün dillerinden zift saçmaya devam ediyorlar. Sorsan Ak Parti’nin en önde savunucuları (!)” demişti.

Arınç'ın kendisine ve bazı yazarlara yönelik eleştirilerini yanıtlayan Uğur, ‘Jübilenizi yapın artık Bülent Bey’ başlığıyla yayınlanan yazısında, “Zamanı geldi. Ahde vefayı ve kalp kırmamayı düstur edinen insanları daha fazla zorlamadan yapın şu jübilenizi. Gürültüsüzce, usulca çekilin siyaset sahnesinden” ifadelerini kullandı.

Sosyal refah devleti için attığı adımlardan dolayı Erdoğan’ı çok desteklediğini belirten Uğur, “Bu ülkeyi teslim almak isteyenlere ise asla teslim olmadım. Ben darbeden altı ay evvel “FETÖ darbe hazırlığı içinde” diye yazarken siz susuyordunuz. Tehlike için ülkeyi, devleti, vatandaşı uyarıp gazetecilik görevimi, vatanseverliğimin gereğini yapıyordum. Hem de açık istihbarat kaynaklarımdan aldığım bilgilerle. FETÖ’cüler için cübbe giyeceğini söyleyen siz ise görmezden geldiniz. 15 Temmuz gecesinden sonra da “Ne kadar ahmakmışım” diye kendinizi “izah” etmeye çalıştınız” dedi. Uğur, özetle şu görüşleri dile getirdi:

“Gelgelelim bunu yaparken bile vahametinize Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı da ortak etmeye çalışıp “O da görmemişti” dediniz.

Bu koskoca bir çarpıtma.

Tayyip Erdoğan siz cübbe giymeye hazırlanırken FETÖ’ye savaş açtı.

“İnlerinize gireceğiz” dedi. Ölümüne mücadele etti.

Onun için hiç kendinize emsal oluşturmaya kalkmayın.

Bakın, Cem Küçük ile benim hakkımda söylediğiniz sözleri FETÖ ve PKK’ya yakın medya nasıl allayıp pulladı. Herhâlde memnunsunuz. İki eleştiriye tahammül edemediniz, duramadınız.

Ve o zavallı danışmanlarınız hakkımda bula bula İlhan Kesici ile ilgili yazımı buldular ve size “argüman” olarak sundular. Vah vah! İlhan Kesici bir hafıza yanılmasıydı. Orada söylediğini düşündüğüm sözler ise mutlaka başka bir yerde söylenip oraya transfer oldu zihnimde. Özrünü de diledim.

‘ZİHNİM SİZİNKİ GİBİ BULANIK DEĞİLDİ’

Ancak FETÖ saldırıları karşısında zihnim pırıl pırıldı, sizinki gibi boz bulanık değil.

Bülent Bey, FETÖ ve 15 Temmuz için “Ne kadar ahmakmışım” demek dışında bir özrünüz var mı? Bu söz arınmanızı sağladı mı, her şey pir ü pak mı?

Biliyor musunuz, acı olan şu ki, siz Gezi olaylarında da aynıydınız.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile birlikte Gezi Vandallarına “Mesajınızı aldık” diye selam çakarken, bizler; sizin deyiminizle “eski muhalifler” o Gezi Vandalları ve arkalarındaki Soros’çu çetelere çakıyorduk. Başbakan Tayyip Erdoğan yurt dışındaydı. Ülkeyi size teslim edip gitmişti. Lakin siz İstanbul’u teslim ettiniz. AKM’nin ön cephesi terör örgütlerinin teşhir alanına döndü sayenizde. Bir yandan da bugün öğreniyoruz ki FETÖ’cü polis çeteleri olayları provoke ettikçe ediyordu.

Erdoğan yurda döndükten sonra olaya el koydu.

Bilmiyorum hangi “bilmediğimiz sebeple” ama şimdi de AK Parti ile MHP’nin arasına kama sokabilecek her türlü açıklamayı kendinize görev edindiniz.

Yapmayın bunu.

Bu ülkede devletin bekası için, millî birliğimiz için ilk defa biri iktidar, diğeri muhalefetten iki partinin bir birlikteliği oluştu.

Bunu dinamitlemeyin.

Yapacağınız tek şey var, yukarıda da söyledim.

JÜBİLE

Bir törenle siyaseti bırakın.

İnanın sizi öven ve göklere çıkaran yazılar yazarım bunu yaparsanız.”