Hükümette devir-teslim töreni devam ediyor

Hükümette devir-teslim töreni devam ediyor

Kabine değişikliğinin ardından devir teslim töreni bugün de devam ediyor. Yeni açıklanan kabinede Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına atanan Jülide Sarıeroğlu, görevi Mehmet Müezzinoğlu'ndan devraldı. Devir-teslim töreninde konuşan Sarıeroğlu'nun " Hem kadın hem sendikacı harekette kadınların daha fazla yer alması için çaba sarf ettik. Önümüzde 180 günlük bir eylem planı olacak. Herkesin desteğini bekliyorum" açıklaması dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün öğle saatlerinde Ak Saray’da Başbakan Binali Yıldırım’ı kabul etti. 2 saat süren görüşmede yeni kabine masaya yatırıldı. Görüşmenin ardından Başbakan Yıldırım, yeni hükümet kabinesini açıkladı. Kabineye 6 yeni bakan geldi, 5 bakanın da yeri değişti.  Dün başlayan devir-teslim törenleri bugün de sürdü.
İlk olarak  Başbakan Yardımcılığına getirilen Fikri Işık, görevi Numan Kurtulmuş’tan devraldı. Aynı dakikalarda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına atanan Jülide Sarıeroğlu da görevi Mehmet Müezzinoğlu’ndan devraldı. Devir-teslim töreninde konuşan Sarıeroğlu ” Hem kadın hem sendikacı harekette kadınların daha fazla yer alması için çaba sarf ettik. Önümüzde 180 günlük bir eylem planı olacak. Herkesin desteğini bekliyorum” diye konuştu.