Hüsnü Mahalli, İran'da yaşanan olayları yorumladı

Hüsnü Mahalli, İran'da yaşanan olayları yorumladı

Ortadoğu uzmanı, Yurt Gazetesi yazarı Hüsnü Mahalli İran'da yaşanan olayları yorumladı. Mahalli, "Her şey İsrail için" dedi

İran'ın birçok kenti son birkaç günde, herhangi bir siyasi şahsiyet veya grubun çağrısı olmadan, ülkenin ekonomik, siyasi ve "yoksulluk, işsizlik" gibi sosyal durumuna itiraz etmek amacıyla bir araya gelen kitlelerin geniş çaplı gösterilerine sahne oldu. Etkisi giderek artan gösterilerin sebebi olarak, batık finans şirketlerinin binlerce kişiye yönelik yarattığı mağduriyet olduğu belirtiliyor. Associated Press haber ajansı gösterilerde iki kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Devlet televizyonuna konuşan İranlı bir yetkili ise hayatını kaybedenlerin İran polisi tarafından değil 'yabancı ajanlar' tarafından öldürüldüğünü iddia etti. İran İçişleri Bakanı Abdülrahman Rahmani Fazli, göstericilerin şehirlere 'korku, şiddet ve terör' yaydığını söylerken, göstericilere sert karşılık verileceğini açıkladı. İran'da Devrim Muhafızları ise protestolara devam etmeleri durumunda hükümet karşıtı göstericilerin "ulusun demir yumruğuyla" karşılaşacaklarını açıkladı.

Ortadoğu uzmanı, Yurt Gazetesi yazarı Hüsnü Mahalli sosyal medya hesabı twitter'dan İran'da yaşanan olayları yorumladı. Mahalli twitter hesabından şu açıklamayı yaptı:

6 yıl önce ‘Arap Baharı’ başladığında herkes sevinmişti.
Sonuç ortada!!
Şimdi birileri ‘İran Baharı’nın peşinde.
Bölgede geri kalanı  yıkmak için.
Sonra sıra ‘Türk Baharı’nda.
6 yıl önce yazdım:
Her şey İsrail için.