İBB Başkanı, 1 Mayıs eylemlerini sorumlu tuttu: İnşallah Taksim'i kendine getireceğiz

İBB Başkanı, 1 Mayıs eylemlerini sorumlu tuttu: İnşallah Taksim'i kendine getireceğiz

"1 Mayıs gerekçesiyle yapılan eylemlerden, Taksim bir türlü kendisine gelemedi'

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Taksim’in kamuoyunca tepki çeken haline ilişkin olarak, "Her sene 1 Mayıs gerekçesiyle yapılan eylemlerden, Taksim bir türlü kendisine gelemedi. İnşallah Taksim'i kendisine getireceğiz ve orayı gerçek meydan hale dönüştüreceğiz" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi'nde bugün faaliyet raporu görüşmeleri gerçekleştirildi. İBB Başkanı Mevlüt Uysal, 2017 yılında yapılan çalışmaları ve yapılacak projeleri anlattı. Uysal'ın konuşmasının ardından kürsüye gelen CHP'li İBB meclis üyeleri Gökhan Zeybek ve Hakkı Sağlam, Mevlüt Uysal'a eleştiriler yöneltti.

Bu eleştirilere yanıt vermek için kürsüye gelen Uysal, belediyenin son dönemde yaptığı faaliyetleri anlattı.

Uysal, "29 Eylül itibarıyla sizlerin oylarıyla belediye başkanı seçildim. Dörtte üçü onun döneminde yapıldı. Benim verdiğim rakamların tamamı Kadir Topbaş Bey'in döneminde yapılan faaliyetler. Biz Kadir Bey'i hiçbir zaman ret etmedik, ret etmeyiz. Kendi iradesiyle büyükşehir belediye başkanlığından ayrılmış olmakla birlikte partimizde devam ediyor. Bizim partilimiz olarak her zaman savunuruz"diye konuştu.
Uysal, "Bizi Kadir Bey ile kavga ettiremezsiniz. O kadar basit. Biz AK Parti kurulduğu günden bu tarafa büyükşehirde, belediyelerde ne yapıldıysa eksisi de bizim, artısı da. Yanlış yapılan bir şey olduysa 'kusura bakmayın özür dileriz, düzeltiriz' deriz. Doğru yapılan bir şey olduysa da sahip çıkarız. Onun için 2017 bütçesinin 29 Eylül öncesine de o manada sahip çıkıyoruz." dedi.

Uysal, Taksim’in son dönemde tepki çeken hali için de 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamalarını sorumlu tuttu. En son 1 Mayıs kutlamaları 2012 yılında Taksim’de yapılmıştı.  

Taksim'deki çalışmalara dair de bilgi veren Uysal, "Maalesef geçmişte yapılan o eylemlerden, her sene 1 Mayıs gerekçesiyle yapılan eylemlerden, Taksim bir türlü kendisine gelemedi. İnşallah Taksim'i kendisine getireceğiz ve orayı gerçek meydan hale dönüştüreceğiz. Ancak oradaki Atatürk Kültür Merkezi yıkıldı, yeniden yapılıyor. Atatürk Kültür Merkezi'nin önündeki yol da yerin altına alınacak. Yine orada Sıraselviler'e dönen cadde de yer altına alınacak. Orada yine inşaat çalışması yapılacak. Dolayısıyla bu yapılan düzenlemeler geçicidir diyorum" şeklinde konuştu.