İbiş tweetine erişim engellendi!

İbiş tweetine erişim engellendi!

Ankara Üniversitesi Rektörü Erkan İbiş, CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer’in Cumhuriyet’in haberini Twitter’da alıntılayarak paylaştığı “41. taklasını da oğlunu okula almak için attı” şeklindeki bir tweet’inin “kişilik haklarına zarar verdiği” iddiasıyla mahkemeye başvurdu.

Ankara 4. Sulh Ceza Hakimliği, “içeriklerde objektif olmayan biçimde suçlayıcı ifadeler kullanılması” gerekçesiyle CHP’li Biçer’in tweet’ine “erişimin engellenmesi” kararı verdi.

OĞLU İÇİN KONTENJANI ARTIRMIŞTI

İlk olarak Cumhuriyet gazetesinde yayınlanan habere göre Ankara Üniversitesi Rektörü Erkan İbiş’in, Başkent Tıp Fakültesi 3. sınıfta okuyan oğlu Can İbiş’in yataş geçiş kontenjanın 4’ten 8’e çıkarılmasının ardından Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne geçmişti. CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Cumhuriyet’in haberini kullanan Diken.com.tr’nin twitter hesabından yayımladığı haberi, “Akademisyen @cenkyigiter’i üniversiteye almamak için 40 takla atan @profdrErkanibis, 41. taklasını da oğlunu okula almak için attı. Üniversiteler babanızın çiftliği değil, and olsun ki o koltuktan ineceksin” şeklinde alıntılayarak, takipçileriyle paylaştı. Mahkemeye başvuran Ankara Üniversitesi Rektörü İbiş, CHP’li Biçer’in paylaşımında yer alan içeriğin “kişilik haklarını ihlal ettiği” gerekçesiyle erişimin engellenmesini talep etti.