İddia: ‘İlhan Kesici aday olursa 1994’ün rövanşı olur’

İddia: ‘İlhan Kesici aday olursa 1994’ün rövanşı olur’

CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici'nin 24 Haziran 2018'de partisi tarafından cumhurbaşkanı adayı olacağı iddiaları, akıllara 1994'te yılında yapılan yerel seçimleri getirdi. Kesici o dönem Refah Partisi'nin adayı Tayyip Erdoğan'a karşı ANAP’tan aday olmuş, Erdoğan'ın yüzde 25.1 oyunu karşı yüzde 22.1 oy alarak seçim yarışını kaybetmişti.

Milliyet Gazetesi yazarı Mehmet Tezkan, CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici’nin aday olması durumunda 24 Haziran'ın, 1994 seçimlerinin rövanşı olacağını belirtti.

Mehmet Tezkan, bugünkü köşe yazısında, CHP’nin cumhurbaşkanı adayını belirlemediğini, ancak CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun, ‘ekonomiyi iyi bilen, kavga etmeyen bir isim olacak’  sözleriyle aday tarifi yapınca gözlerin İlhan Kesici’ye çevrildiğini kaydetti.

CHP’nin cumartesi günü yapılan Kayseri çıkarmasında İlhan Kesici’nin, Kılıçdaroğlu’nun hep yanında olduğunu aktaran Tezkan, “Kulislerin nabzını tutanlar, bunu ikinci işaret kabul etti. Kesici aday olacak  diyenlerin sayısı arttı” dedi. Tezkan, özetle şunları yazdı:

ADAY OLURSA NE OLUR?

“Peki Kesici aday olursa ne olur?

Her şeyden önce 1994 yılındaki İstanbul belediye başkanlığı seçiminin rövanşı olur. 24 yıl sonra gelen rövanş olur. 24 yıl sonra tekrarlanan yarış olur..

1994 yılına gidelim..

Tayyip Erdoğan Refah Partisi’nin İstanbul belediye başkanı adayıydı. İlhan Kesici ise ANAP’ın adayı oldu. SHP Zülfü Livaneli, DYP Bedrettin Dalan ile yarışa girince Erdoğan yüzde 25.1 ile ipi göğüsledi..

'DALAN'IN SAHAYA SÜRÜLMESİ SAĞDA OYLARI BÖLDÜ'

Aslında seçimin favori ismi Kesici’ydi. Ama DYP’nin son anda Dalan’ı sahaya sürmesi merkez sağda oyları böldü.

Seçim şöyle bitti..

- Tayyip Erdoğan 973 bin oy.. Yüzde 25.1

- İlhan Kesici 855 bin oy.. Yüzde 22.1

- Zülfü Livaneli 784 bin oy.. Yüzde 20.3

- Bedrettin Dalan 597 bin oy.. Yüzde 15.4

CHP daha doğrusu Kılıçdaroğlu Kesici’yi aday gösterirse iki siyasetçi 24 yıl sonra bu kez cumhurbaşkanı olmak için yarışacak..Cumhurbaşkanı olmak için meydanlara çıkacak.”