İftiraya uğrayan öğretmen: Bu çamur bende tutmaz

İftiraya uğrayan öğretmen: Bu çamur bende tutmaz

Cem Küçük'ün de yazar kadrosunda yer aldığı Demokrasi Haber adlı internet sitesi, yaptığı haberle CHP'yi hedef göstermeye çalıştı. Site haberindeki tacizciyi CHP'li emekli öğretmen Saim Kendir'le karıştırınca, "Neden tepki göstermiyorsunuz, CHP'li diye mi?" diyerek yapılan provokasyonu savunmaya devam etti.

Demokrasi Haber adlı haber sitesi Aydın'ın Didim ilçesinde 2008-2013 yılları arasında dört kız çocuğuna yüzme öğretme bahanesiyle cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklanan birini, aynı ismi taşıyan ancak istismarcıdan 23 yaş küçük olan Saim Kendir'le karıştırdı. Haber sitesinin "Saim Kendir'e hapis cezası aldı" başlığıyla girilen, herhangi bir düzeltme olmaksızın hala sitede yer alan haberinde emekli öğretmen Saim Kendir'in sosyal medya hesabından elde edilen fotoğrafı yer aldı. Site yaptığı haberde kullandığı görselin üzerine, "Neden tepki göstermiyorsunuz, CHP'li diye mi?" yazarak CHP'yi hedef göstermeye çalıştı.

Saim Kendir atılan iftira ile ilgili YURT'a konuşurken, "Benimle aynı ad ve soyad taşıyan 84 yaşındaki bir profesörün haberine, benim görüntülerimi ekleyerek, benmişim gibi göstermeye çalıştılar. Benim üzerimden de CHP 'yi karalamaya çalıştılar. Bu haberi hazırlayanların art niyeti açık ortadadır". dedi.

AKP'Lİ TANIDIKLARIM DA TEPKİLİ

"Çamur atmaya çalışıyorlar ama bu çamur ben de tutmaz" diyen Kendir sözlerini şöyle devam ettirdi: "Ben emekli bir öğretmenim, emekli olduktan sonra da CHP'ye üye oldum. Beni herkes çok iyi tanır, sicili temiz, herkes tarafından sevilen bir insanımdır. Bu haberi yapanların gerçek amacı, böyle bir oyun yaparak CHP'ye saldırmaktır. Bu çamur ben de tutmaz, kendi kalelerine gol attılar. Bu tarz olaylar ancak onlar gibi insanlar arasında yaşanır. 38 yıl öğretmenlik yaptım, en az 25 bin öğrencim oldu, okul müdrülüğü yaptım, herkes tanır hayatımı bilir. Bu duruma etrafımdaki AKP'liler bile böyle şey mi olur diye sosyal medyadan sitem etti".

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAK

Konuyla ilgili haberi mahkemeye taşıyacağını belirten Kendir, avukatının suç durusunda bulunacağını bildirdi.

Demokrasi Haberin, haber için kullandığı görseller şöyle: