İhale takipçisi AKP'li Başkan Yardımcısı kim?

İhale takipçisi AKP'li Başkan Yardımcısı kim?

AKP’nin “Metal Yorgunları” merak konusu... Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dile getirdiği bu nitelendirmenin belediyenin emanet ve ihale işlerini kovalamakta mahir çıkan “metalci”ler olduğu AKP kulislerindeki derin sohbetlerin 1 numarası

Erdoğan'ın metal yorgunlarına örnek olarak 30 aydır görevde bulunan bir İstanbul İl Başkan Yardımcısı gösteriliyor. Birimi ile ilgili 30 ayda sadece bir toplantı yapan bu il başkan yardımcısının KİPTAŞ'tan iş almaktan ya da İBB reklam ve billboard işlerini yürütmekten başka bir iş yapmadığı anlatılıyor.

AKP’nin içini çok iyi bilen Hüseyin Yelkenci, çok önemli bir kulis bilgisi veriyor; "Reis’in nazik davranıp metal yorgunları dediği bu isimlere daha birçok örnek verebiliriz. Onun için il yönetiminde de ciddi bir revizyona gidilmeli. Belediye başkanlarına gelince Eylül ayında istifalar olursa şaşırmayın" diyor.

YURT yazarı Süleyman Kılıç, Hüseyin Yelkenci’nin İstanbul Takipte sitesindeki köşesinde dile getirdiği bu derin kulisleri yorumladığı köşe yazısında; “Kim bunlar?” diye sordu ve ekledi, “Kadir Abi olmasın? Ne dersiniz? Eyyy CHP başını kaldır da bir sınır ötesine
bir de AKP'nin içine bak!” dedi. 

SÜLEYMAN KILIÇ'IN YAZISININ İLGİLİ BÖLÜMÜ ŞÖYLE:

İhale takipçisi AKP İstanbul il başkan yardımcısı kim?

AKP’DEKİ metal yorgunluğuna gelince. Erdoğan şu anda tamamen dış politikaya ve AKP’nin içini dizayn etmeye yoğunlaşmış. CHP ve Kılıçdaroğlu takıntısı da ondan. CHP dış politikaya, adalet kavramına yoğunlaşmalı. Bir de AKP içindeki iç kavgaya ve mü- cadeleye. Aydınlık’tan İsmet Özçelik Başbakan Binali Yıldırım’ın birden bire sertleşmesini Abdullah Gül ve Çevre Bakanı Mehmet Özhaseki ile 16 Temmuz’dan Bodrum Ören’de yaptığı bir yat gezisine bağladı.

AKP içini çok iyi bilen Hüseyin Yelkenci, “İstanbul’dan yansıyanlar” başlıklı yazısına “AK Parti’de koltuğu hak etmeyenlerle tamam mı devam mı?” sorusu ile başlayan yazısında metal yorgunluğu tabirini, “Reis aslında nazik davranıyor bu metal yorgunluğu olanlara. Kimseyi kırmamak için kibarca bırakın gidin diyor reis ama hala üstüne alınan yok!” olarak değerlendirdi. Doğru bir tespit. Erdoğan’ın sosyal medya paylaşımları ile yapılan sanal siyaset çabalarını da yemediğini aktararak şam kurnazları adını takıyor. İlçe ve il kongrelerinin önemine dikkat çekiyor. Belediyenin emanet ve ihale işlerini kovalamakta mahir çıkanların “metalci” olduğunu ve yaralı parmağa bile işemediklerinden dert yanıyor. Örnek olarak da 30 aydır görevde bulunan bir İstanbul İl Başkan Yardımcısını gösteriyor. Birimi ile ilgili 30 ayda sadece bir toplantı yapan bu il başkan yardımcısının KİPTAŞ’tan iş almaktan ya da İBB reklam ve billboard işlerini yü- rütmekten başka bir iş yapmadığını anlatıyor. Ve de çok önemli bir kulis vererek ekliyor: “Daha birçok örnek isimler verebiliriz. Onun için il yönetiminde de ciddi bir revizyona gidilmeli. Belediye başkanlarına gelince Eylül ayında istifalar olursa şaşırmayın”

Kim bunlar?

Kadir Abi olmasın?

Ne dersiniz?

Eyyy CHP başını kaldır da bir sınır ötesine bir de AKP’nin içine bak!