Bornovalı muhtarlar bölünmeye karşı çıktı

Bornovalı muhtarlar bölünmeye karşı çıktı

Bornovalı muhtarlar, Pınarbaşı ve Işıkkent semtlerindeki mahallelerden yeni bir ilçe kurulması yönündeki fikirlere büyük tepki gösterdi. Pınarbaşı ve Işıkkent semtleri ile bu semtlere komşu mahallelerin muhtarları biraraya gelerek Bornovalı olmaktan ve Bornova Belediyesi’nden hizmet almaktan mutlu olduklarını söyledi. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’nın göreve geldiği ilk günden itibaren şiar edindiği “Bornova Bizim Evimiz” sözünü tekrarlayan muhtarlar, Bornova’nın büyük bir aile olduğunu, bu ailenin b

Bornovalı muhtarlar bölünme fikirlerine büyük tepki gösterdi. Pınarbaşı ve Işıkkkent semtleri ile bu semtlere komşu mahallelerin birleştirilerek yeni bir ilçe kurulması yönündeki fikirlere karşı çıkan muhtarlar biraraya geldi. Bornova’nın 45 mahallesiyle bir bütün olduğunu dile getiren muhtarlar, “Biz bölünme değil, birlik beraberlik istiyoruz” mesajını güçlü bir şekilde verdi. Bornova Muhtarlar Derneği Başkanı Recep Çakmakci, “Bornovamız bir bütündür bundan sonra da bütün kalacaktır” dedi. Muhtarlar tepkilerini dile getirirken özellikle mahallelerinin sorunlarının çözümünü bir telefonla sağlayabildiklerini, her zaman karşılarında Bornova Belediyesi’nden bir muhatap bulabildiklerini vurguladı.
 
İşte Bornovalı muhtarların görüşleri:
 
Bornova Muhtarlar Derneği Başkanı Recep Çakmakcı:
 

Bornovamız bir bütündür bundan sonra da bütün kalacaktır. Bornova bizim evimiz. Biz 45 mahalle muhtarı olarak birlik bareberlik içinde gayet uyumlu bir şekilde Bornova Belediyemizle ve başkanımızla çalışıyoruz. Bundan sonra da aynı şekilde birlik ve beraberlik içinde çalışacağız.
 
Ümit Mahallesi Muhtarı Ayhan Polat:
 
Bornovalıyım. Bornova sınırlarında muhtarlık yapıyorum. Bornova bizim evimiz. Hizmetleri için Bornova Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Biz bir bütünüz. Biz bir aileyiz. Ailemiz bütün kalacak. Bütün muhtar arkadaşlarımız birbirine kenetlidir. Bu birliğin başı olan Bornova Belediye Başkanımız bizim gerçek aile dostumuz gibidir. Bölünmek istemiyoruz, Bornova Belediyesi’nden çok memnunuz.
 
Yeşilçam Mahallesi Muhtarı Yaşar Daş:
 
Biz bunu reddediyoruz. Bornovamızda memnunuz. Ben 35 senedir Bornova’dayım. Yönetimden ve hizmetlerinden çok memnunuz. Hiçbir zaman bölünme parçalanma taraftarı değilim. 45 muhtarımızla birlikte bir aile gibiyiz. Belediye başkanımızla da ağabey kardeş gibiyiz. Hiçbir sorunumuz yok. Biz kendi yönetimimizden memnunuz, kendi ilçemizden mumnunuz. Bornova Bizim Evimiz. Bornova şu an İzmir’in gözde olan bir ilçesi. Gözde bir ilçeyi bırakıp köy olan bir ilçeye dönmek istemiyoruz.
 
Işıklar Mahallesi Muhtarı Necati Karabulut:
 
Bornovalı olmaktan çok mutluyum. Hele de Bornova Belediyemizin son hizmet dönemi içindeki yaptığı yatırımlar ve çalışmalardan, başkanımızın tüm muhtarlarla kurduğu sıcak yakın ilişkiden çok memnunuz. Başkanımızın göreve geldiği ilk günlerde söylediği gibi Bornova Bizim Evimiz. Ve biz bu evde çok mutluyuz. Bu mutluluğumuzun ve beraberliğimizin devamından yana elimizden gelen neyse hep birlikte yapmaya hazırız.
 
Karacaoğlan Mahallesi Muhtarı Sönmez Eliş:
 
Biz Bornova’dan memnunuz. Birlik ve beraberliğimizi kıskananlar var. Pınarkent diye bişey çıktı ortaya. Biz bundan hiç memnun değiliz. Bizim memnuniyetimiz Bornova. Bornova Bizim Evimiz.
 
Kavaklıdere Mahalle Muhtarı Ömer Kaça:
 
Köyden mahalleye yeni dönüştük. Şu anda Bornova Belediyesi’nden ve muhtar arkadaşımızla birlik beraberlik içinde çalışıyoruz. Herhangi bir sorunumuz yok.
 
Egemenlik Mahallesi Muhtarı Osman Kasap:
 
Yaklaşık 8 yıldır görevdeyim. Bornova’dan Bornova’nın yönetiminden memnunuz. Başkanımızdan da yönetiminden de memnunuz. Biz bir telefonla gece de olsa Bornova Belediyesi’yle işlerimizi hallediyoruz. Bornova Bizim Evimiz, biz de bu evin bireyleriyiz.
 
Gökdere Mahallesi Muhtarı Atanan Budak:
 
Biz Bornovalı olmaktan gurur duyuyoruz. Bornovalı olmaktan çıkmak istemiyoruz. Biz bir aileyiz. Bornova Bizim Evimiz. Belediye başkanıyla, personeliyle, müdürlerimizle gayet uyumlu çalışıyoruz. Telefonlar 24 saat emrimizde. Alo dediğimizde karşımızda muhatap olacak insanlar bulabiliyoruz. Onun için biz Bornovalı olmaktan gururluyuz, memnunuz.