İhsan Eliaçık: Saldırıyı AKP'li belediye başkanı organize etti

İhsan Eliaçık: Saldırıyı AKP'li belediye başkanı organize etti

Kayseri Kitap Fuarı’na sokulmayan ve saldırı girişimine maruz kalan yazar İhsan Eliaçık, "AKP bu tarz saldırılarla kaybettiği hegemonyasını tekrardan toplum içerisinde sağlamlaştırmaya çalışıyor ancak gördüğüm o ki bu mümkün değil. Saldırının arkasında AKP’nin olduğu ise şüphe götürmüyor” dedi.

Kayseri Kitap Fuarı’nda önceki gün saldırıya uğrayan ilahiyatçı yazar İhsan Eliaçık, AKP’nin oluşturduğu paramiliter güçlerin Türkiye’yi ciddi bir çatışmaya sürüklediğine dikkat çekti. Eliaçık, "“Kitap Fuarı’nda bana saldıran güruha baktığımda, hiçbirinin beni tanımadığını, fikirlerimi yakından uzaktan bilmediğini anladım. Belediye başkanı onlara fotoğrafımı vermiş, onlar da beni bulmaya gelmiş. Şu an karşımızda devletleşmiş AKP ve onun paramiliter grupları var. Bunlara talimat veriliyor ve provokasyon yaptırılıyor. O saldırı gerçekleştiğinde beni desteklemeye gelenler arasında CHP’liler, Aleviler, Kürtler, solcular vardı. Hepsi aradı, fuarın önüne gelmek istediler ama iş büyümesin diye istemedim. Eğer orada bir çatışma çıkmış olsaydı, bu çatışma önce mahallelere, sora Kayseri’ye sonra da Türkiye’ye sıçrardı. Büyük bir facianın eşiğinden dönüldü.”

Birgün'den Meltem Yılmaz konuşan İhsan Eliaçık "Bu olay, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı tarafından organize edilmiş bir olay. Bu kişi, geçen sene benim için “onu fuara almayacağız” demişti, ben de katılmamıştım. Bu sene de aynı şeyi yaptılar. Fakat benim kitaplarımın çıktığı yayınevini fuara kabule ettikleri için, yayınevim de benim için “o bizim yazarımız, onu da getireceğiz” demiş. Sonra da belediye, bana söyleşi için salon vermeyeceğini, imza günümü duyurmayacağını söylemiş. Ben yine de sorun değil diye düşünerek fuara gideceğimi bildirdim. Bunun üzerine belediye başkanı, eğer yayınevinin standına oturursam beni polis zoruyla çıkaracağı tehdidini savurdu. Yine de gitmeye karar verdim çünkü okurlarımla bir araya gelmek istiyordum. Tam içeri girerken 50- 6o kişilik bir grubun bağıra çağıra üstüme yürüdüğünü gördüm. Beni desteğe gelen okurlara da saldırdılar. diyerek şöyle devam etti: hiçbiri, belli ki, kendini saf bir şekilde AKP’ye adamış da gaza gelmiş tipler değil, elbette kitapsever falan da değil. Biri bana bakıp “bu Kuran’ı inkar ediyor” diyor, biri “dinden çıktı” diyor. Son derece cahil, ne beni tanıyan ne de fikirlerimi yakından uzaktan bilen tipler. Belediye başkanı onlara fotoğrafımı vermiş, onlar da beni bulmaya gelmiş. Aslında benim bir bakıma sevindiğim o oldu, eğer bana saldıran Kayseri halkı veya kitapseverler olsaydı üzülürdüm.

MUTA NİKAHI ÇOK YAPILIYOR

Eliaçık son zamanlarda muta nikahı diye bilinen günübirlik ilişkiler için yapılan 'dini nikah'a da dikkat çekerek "Evet, o muta Nikâhlarının ne için kullanıldığı ortada. Türkiye’de bugün İslamiyet referans gösterilerek hayata geçirilen düzenlemelerin hiçbirinin İslamiyet’le ilgisi yok. Ayrıca, İslam’ın öngördüğü şeyler zaten Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nda var." dedi