İhsan Şenocak'ın yeni görev yeri...

İhsan Şenocak'ın yeni görev yeri...

'Pantolon giyip okula giden kızlar cehennemlik' diyen İhsan Şenocak Sinop İl Müftülüğüne eğitim uzmanı olarak atandı. CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Şenocak'ın Sinop'a atanmasına çok sert tepki gösterdi. 

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, üniversiteli genç kızlar hakkında tepki toplayan açıklamalarda bulunan İlahiyatçı Dr. İhsan Şenocak’ın Sinop’a atanmasına tepki gösterdi. Karadeniz, “Bu yanlış karardan dönülmelidir. Sinop, laik, çağdaş, aydın insanların yaşadığı Cumhuriyet şehridir” dedi.

'SİNOPLULARA HAKARETTİR'

Diyanet İşleri Başkanlığı, Samsun Aşık Kutlu Eğitim Merkezi Eğitim görevlisi olan İhsan Şenocak'ı Sinop İl Müftülüğüne eğitim uzmanı olarak atadı. “Nasıl ki bir çoban, koyunları ateşe atsa o çobanın ceza almasını istersiniz, bir baba da çocuklarını cehennem ateşinden korumalıdır” ifadeleri ile kız babalarına “öğütler” veren İhsan Şenocak, hakkında yürütülen soruşturma kapsamında 3 ay süreyle açığa alınmıştı. CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, “Sırf pantolon giydiler diye, üniversitede okuyan genç kızlarımızın namuslarına ve onurlarına dil uzatan birinin Cumhuriyet şehri, laik ve çağdaş ilkelerden taviz vermeyen Sinop’a atanması biz Sinoplulara hakarettir” dedi.

'KURAN KURSLARINDA EL KADAR ÇOCUKLARA TECAVÜZ EDİLİRKE SUSAN...'

İlahiyatçı Şenocak’ın kadınlara yönelik ayrımcılık, hakaret, nefret söylemlerinin cezasız kaldığını belirten Karadeniz, şunları söyledi:

“Kuran kurslarında erkek çocuklarına edilen tecavüzler konusunda tek bir cümle bile sarf etmeyip kızlarımızın pantolonunu kendine konu edinen bir zihniyet sağlıklı düşünemeyen bir zihniyettir. El kadar çocuklara tecavüz edilince sesi çıkmayan, şiddet gören kadınlarımızı, çocuklarımızı kollamayanlar da suçlu değil midir? Haksızlık, zulümdür. Zalimlik en büyük günahlardandır. Haksızlığa uğrayan mağdur ve mazlumdur. Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır. Din istismarcılarının toplumu karanlığa sürüklemesine izin vermeyeceğiz. Sinop, laik, çağdaş aydın insanların yaşadığı Cumhuriyet şehridir.”​

NE OLMUŞTU?

“9 yaşındaki kız çocukları çarşafa girmelidir” fetvası veren ve “özel harekat polisleri peygamberin akıncılarıdır” diyen İFAM adlı kuruluşun başkanı ilahiyatçı İhsan Şenocak, “pantolon giyip okula giden kızların cehennemlik olduğunu” söylemişti. "Yani kızın şu sokaktan geçip de okula pantolonla giderken yüreğin parçalanıyor mu senin?” demişti. Şenocak, “Kot pantolonuyla erkeklerin bakışı arasında kızın yürüyor, delikanlılar arkasına takılmışlar, arkasından gidiyorlar. Yavrunu cehenneme attın cehenneme” demiş, 'sözlerimin arakasındayım' diyerek meydan okumuştu. Şenocak Diyanet tarafından açığa alınmıştı. Geçtiğimiz günlerde tekrar görevine iade edilen Şenocak, Sinop İl Müftülüğüne eğitim uzmanı olarak atandı.