İki Sanatçı Nuriye ve Semih için süresiz açlık grevine başlıyor

İki Sanatçı Nuriye ve Semih için süresiz açlık grevine başlıyor

Müzisyen Serhad Raşa yaptığı açıklamada, 3 günlük destek açlık grevini süresiz açlık grevine çevirdiğini duyururken, şair Tunay Bozyiğit de Nuriye ve Semih'in talepleri karşılanana kadar açlık grevine başladığını duyurdu.

Tunay Bozyiğit ve Serhad Raşa, KHK ile işlerinden atılan ve haklarının iadesi için açlık grevine başlayan ve açlık grevinin 76. gününde tutuklanan eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça ile dayanışma amacıyla süresiz açlık grevine başlayacaklarını sosyal medya üzerinden duyurdular.

Serhad Raşa'nın sosyal medyadan yaptığı duyuru şu şekilde:

Sevgili dostlarıma; benle beraber bir şekilde öyle veya böyle yol arkadaşlığı yapmış herkese şunu söylemek isterim ki; bu haksızlığa, bu adaletsizliğe boyun eğmeyeceğim çok canım yanıyor bütün rutin sahne programlarımı şu an itibari ile bitirmiş bulunuyorum. Bu güne kadar teveccüh edip bizi ve sanatımızı sevmiş olduğunuz için teşekkür ederim.
Nuriye ve semih'in haklı mücadeleleri için herşeyi göze almış tüm dostlara selam olsun...

Pazartesi başlayacağım 3 günlük açlık grevini Nuriye ve Semih için süresiz açlık grevine çeviriyorum bir zaman bir tarihte tekrar görüşmek üzere sevgimle...

Tunay Bozyiğit'in sosyal medyadan yaptığı duyuru şu şekilde:

Duyuru; pazartesi alamuthanemde açlık grevine başlıyorum yaşamak için ölen iki canın haklı talepleri karşılanana kadar. Sanatçı katılımına açıktır. Hiroşimanın yıl dönümü iyi tesadüftür kararım..