İktidar Erdoğan'ı fena bozmuş

İktidar Erdoğan'ı fena bozmuş

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan 'pankartlarla adalet aramanın yanlış olduğunu' iddia etti. Ancak Erdoğan'ın da pankartlarla grev yaptığı fotoğraflar akla gedi.

Recep Tayyip Erdoğan'ın 1988’de Refah Partisi İstanbul İl Başkanı iken Darphane işçilerinin grevine destek verdiği ve “Zulme son verene kadar haklı ve kararlı mücadelelerin yanında olmayı inancımız gereği görev telakki ederiz” dediği ortaya çıktı.

1988 yılında Basın-İş Sendikasına bağlı Darphane işçilerinin grevinin 27’nci gününde Refah Partisi İstanbul İl Başkanı olarak ziyaret eden Erdoğan, işçilere destek için “grev gözcüsü” önlüğünü üzerine giyerek fotoğraf çektirmişti.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan bu akşam bir grup esnafla iftar yapt. Erdoğan iftar sonrası yaptığı konuşmada CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara'dan İstanbul'a adalet aramak için başlattığı yürüyüşü hedef aldı.

Erdoğan konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

Aramızda epeyce bir kamyoncu kardeşim var. Kuaförlerin de epeyce yüksek olduğunu görüyorum. Esnaf ve sanatkarlarımız da buradalar. Her birinize ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum. Rabbim birliğimizi daim etsin.

Bizim geleneklere sahip çıkmamız lazım. Bugün burada her biri ahi ahlakına sahip esnaf ve sanatkarlarımızla birarada olmanın mutluluğu içindeyim.

İşte bu akşam aramızda Şerife bacımız var. Kamyonetin direksiyonu geçti, yanına başka bir kardeşimizi aldı. Ve kamyonetin kasasında da kardeşlerimiz Anadolu Yakasına geçtiler. Biz hanım kardeşlerimizn tarihine bakınca Nenen Hatun'u görürürüz. Bakıyorsun bir Abdullah Tayyip'imiz babasının arkasında köprüye geliyor ve şehit oluyorlar. 250 şehit. 53 aslanımız özel harekatta. Ankara'nın değişik yerlerinde 150 civarında şehdimiz var. Bütün bunlara yönelik hala birilerinin çıkıp bizi aldatacaklarını zannetmeleri kolay değil. Yargılanıyorlar A'dan Z'ye her şey yalan.

Kurtulamayacaksınız. Bu ülkede adalet var dolayısıyla adaletin pençesinden kurtulamayacaksınız.

Birilerinin elinde kartonlarla adalet araması gibi değil bizim aradığımız adalet.

İstanbul'dan Ankara'ya yürüyor ya her geçen gün bu yürüyüşteki seviye kaybı artıyor. Bugün grup toplantısında açık alanda yapmışlar ve oradan bir ifade kuruyor. Cumhurbaşkanı yargıya talimat verdiği ile alakalı. Eğer olmazsa istifa ederim diyor. Bu ilk değil ki sen kaç kere bunu söyledin. Onun için senin yalan makinesi olduğunu bilmeyen kalmadı. Böyle bir şeyi ispata davet ediyor. Ya sen bu defa ne olduğunu kabul etmişsin millet seni biliyor. Eğer ispata yönelik bir şeyin varsa hukuta kaide şudur. İddianı ispat et. 

Şimdi şöyle bir iddia var. Tayyip Erdoğan'ın 3 milyar dolarlık hazinesi var.  İşin kötüsü yargı çok ceza vermiyor. Büyük olsa da şöyle fakir fukaraya gelenden dağıtma imkanı bulsak.