İktidar yerel seçimleri Kasım’a çekebilir…

İktidar yerel seçimleri Kasım’a çekebilir…

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, “İktidarın, yerel seçimleri kasım ayına çekeceği gibi bir beklenti söz konusu. Mart ayında yapılacak seçimlerin mevsim koşulları nedeniyle sıkıntılı olabileceği tezinden hareket ediliyor. Merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun helikopteri, yerel seçim kampanyası sırasında düşmüştü” diye yazdı.

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, iktidarın, yerel seçimleri kasım ayına çekeceği gibi bir beklentinin söz konusu olduğunu belirterek, “Mart ayında yapılacak seçimlerin mevsim koşulları nedeniyle sıkıntılı olabileceği tezinden hareket ediliyor. Merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun helikopteri, yerel seçim kampanyası sırasında düşmüştü” dedi.

Selvi, ‘2017 referandumla 2018 seçimle geçti, 2019’da da seçime gidip en azından gelecek 8 ay boyunca ülkeyi seçim atmosferinde tutmayalım. 2018 yılı ile birlikte seçim defterini kapatıp, önümüze bakalım. Ekonomiyle ilgili kararları alıp uygulamak için 2019 yılını beklemeyelim’ görüşünde olanların bulunduğunu ifade etti.

Ancak yerel seçimlerin öne çekilmesinin Anayasa değişikliği gerektirdiğini, AKP ile MHP’nin sayısının buna yetmediği için bir anayasal engelin bulunduğunu, ancak seçimlerin erkene alınmasına iktidardan ziyade muhalefetin ihtiyacı olduğunu kaydetti.